Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο Παπαγεωργίου με κορωνοϊό βρέφος μόλις 35 ημερών

Ένα βρέφος μόλις 35 ημερών από την Καβάλα που προσβλήθηκε από κορωνοϊό διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και νοσηλεύεται σε απλή κλίνη.

Μωρό μόλις 35 ημερών νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει στη Voria.gr ο Χρήστος Παπαστεργίου, ακτινολόγος στο νοσοκομείο, το βρέφος διακομίστηκε στο Παπαγεωργίου από την Καβάλα πριν από δύο ημέρες, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απλή κλίνη Covid, ενώ φαίνεται πως κόλλησε από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ένα ακόμα βρέφος νοσηλεύεται από τις αρχές Αυγούστου στη Μονάδα Ενταντικής Νοσηλείας (ΜΕΝ) νεογνών του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αύξηση νοσηλειών

Τριάντα μία εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού έγιναν στη χθεσινή εφημερία του Παπαγεωργίου, ενώ στις αρχές Ιουλίου υπήρχαν δύο ή τρία περιστατικά, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου. Μάλιστα, ο χθεσινός αριθμός εισαγωγών προβληματίζει έντονα τους ειδικούς, καθώς είναι διπλάσιος από αυτόν των τελευταίων ημερών, που καταγράφονταν περίπου 16-17 σε κάθε εφημερία.

Την ίδια ώρα, οι διασωλημένοι σε ΜΕΘ είναι 13 ενώ οι ασθενείς σε απλές κλίνες έφτασαν τους 52, με τον γιατρό να χαρακτηρίζει ανησυχητική την κατάσταση από την κατακόρυφη αύξηση εισαγωγών.

Παράλληλα υπογράμμιζει ότι παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμα - Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκαν σε 5 μέρες οι νοσηλείες Covid - Αυξήθηκαν οι νέοι