Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η σφαίρα καρφώθηκε αριστερά χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του 16χρονου

Τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σημείο στο οποίο τραυματίστηκε ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης από τη σφαίρα που έριξε ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια καταδίωξης προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Διαβάστε σχετικά - Διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή για την προφυλάκιση του αστυνομικού- Σε κατ' οίκον περιορισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η σφαίρα χτύπησε τον 16χρονο Ρομά στην αριστερή πλευρά της ινιακής χώρας του κρανίου, δηλαδή αριστερά κάτω χαμηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η ιατροδικαστική εξέταση ήρθε να επιβεβαιώσει την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του ανήλικου Ρομά ο οποίος φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από το βλήμα του πιστολιού, ενώ διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου του, από όπου το βλήμα αφαιρέθηκε από τους γιατρούς.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 16χρονο.

Ο νεράς Ρομά παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως στον 34χρονο αστυνομικό που κατηγορείται πως τον πυροβόλησε επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός μετά τη διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή για το εάν θα παρέμενε προσωρινά κρατούμενος ή όχι. Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει την οριστική απόφασή του εντός των επομένων πέντε ημερών.