Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο πλευρό του πρύτανη ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του πανεπιστημίου χαρακτηρίζει «δείγμα ακραίας πνευματικής και δημοκρατικής παρακμής τις απειλές που δέχθηκε ο πρύτανης».

Τη συμπαράσταση τους στον πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Νικόλαο Παπαϊωάννου, εξέφρασε ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για «την προσπάθειά του να επαναφέρει τις δημοκρατικές αξίες, τον διάλογο και την ισονομία που τα τελευταία, αρκετά χρόνια, ταλαιπωρήθηκαν από μικρές αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές ομάδες».

«Το πανεπιστήμιο ως χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας πρέπει να λειτουργεί με σεβασμό προς όλους και, κυρίως, στον δημοκρατικό διάλογο, την αξία της ζωής και της προσωπικότητας όλων των μελών του», ανέφεραν ενώ τόνισαν πως  ο Σύλλογος θεωρεί «δείγμα ακραίας πνευματικής και δημοκρατικής παρακμής τις απειλές που δέχθηκε ο πρύτανης».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας, δημόσιων και κοινωνικών  φορέων για ένα πανεπιστήμιο ανοικτό, δημοκρατικό, υψηλού επιπέδου και προσβάσιμο σε όλους,  για ένα πανεπιστήμιο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας», καταλήγουν.