Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤO ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Στις 9-12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο κολυμβητήριο του Ποσειδωνίου, το Εθνικό πρωτάθλημα Κολύμβησης, όπως αποφάσισε η ΚΟΕ.

Με τον αγωνιστικό προγραμματισμό σε Κολύμβηση και Open Water, έως και τον προσεχή Σεπτέμβριο, ασχολήθηκε σήμερα (26/4) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων και ομοσπονδιακών προπονητών των δύο αθλημάτων.

Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της Βουδαπέστης (10-23/5),ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος, ζήτησε την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της ελληνικής αποστολής, στη νέα εποχή που εισέρχεται πλέον η ΚΟΕ και τα αθλήματά της. Καταγράφηκαν οι ανάγκες, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και εξετάστηκαν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει ό,τι καλύτερο και αρτιότερο για την αποστολή στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Στις 9-12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο), το Εθνικό πρωτάθλημα Κολύμβησης. Η διοργάνωση, όπως ειπώθηκε, αποτελεί το κορυφαίο εσωτερικό event του αθλήματος και ως τέτοια θα πρέπει, πλέον, να αντιμετωπίζεται. Ως μια μοναδική γιορτή για όλους του μετέχοντες. Υπό τον Α' αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, Λεωνίδα Αθανασιάδη, θα λειτουργήσει σχετική Οργανωτική Επιτροπή, που θα εισηγηθεί σχετικά.

Σημειώνεται ότι, οι αγώνες του Open Water θα διεξαχθούν 12-16/5 και της Κολύμβησης 17-23/5.

Σε ό,τι αφορά στον υπόλοιπο αγωνιστικό προγραμματισμό, συζητήθηκε:

*Οι προγραμματισμένοι για το διήμερο 15-16 Μαϊου "Μακεδονικοί αγώνες" στη Θεσσαλονίκη, να διεξαχθούν ειδικά για φέτος λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, ως Ημερίδα ορίων για την Περιφέρεια Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

*Τις ίδιες ημερομηνίες (15-16/5) Ημερίδες ορίων στην Αθήνα (+15)

*Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, 22-23 Μαϊου, το Σχολικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Λάρισα, που αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα (16-23 Οκτωβρίου, Κίνα)

*Τις ίδιες ημερομηνίες (22-23/5) Ημερίδες ορίων στην Αθήνα και τις Περιφέρειες (+13-14)

*Στις 28-30 Μαϊου, στο ΟΑΚΑ, το διεθνές μίτινγκ "Ακρόπολις"

*Στις 5 Ιουνίου, Αγώνας πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ανδρών/Νέων γυναικών, Εφήβω /Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων στο Open Water, αλλά και test event εν όψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (Σεπτέμβριος), στα 'Ασπρα Σπίτια.

*Στις 9-12 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο), το Εθνικό πρωτάθλημα Κολύμβησης. Η διοργάνωση, όπως ειπώθηκε, αποτελεί το κορυφαίο εσωτερικό event του αθλήματος και ως τέτοια θα πρέπει, πλέον, να αντιμετωπίζεται. Ως μια μοναδική γιορτή για όλους του μετέχοντες. Υπό τον Α' αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, Λεωνίδα Αθανασιάδη, θα λειτουργήσει σχετική Οργανωτική Επιτροπή, που θα εισηγηθεί σχετικά.

*Στις 19-20 Ιουνίου, στο Σετούμπαλ, η ολυμπιακή πρόκριση στο Open Water, με τη συμμετοχή του 'Αλκη Κυνηγάκη

*Στις 26-27 Ιουνίου, Θερινές Ημερίδες Ορίων στην Κολύμβησης (όλες οι Κατηγορίες)

*Στις 2-4 Ιουλίου, οι Θερινοί Αγώνες Προαγωνιστικών Ηλικιών στην Κολύμβηση

*Στις 6-11 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στη Ρώμη, με αρχηγό αποστολής την Γ' αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, Αλεξία Μαρίνη

*Στις 14-16 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στις Κατηγορίες Παμπαίδων/Παγκορασίδων Β', στο ΟΑΚΑ (Νότος) και το Ποσειδώνιο (Βορράς)

*Στις 17-19 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στις Κατηγορίες, Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων, στο ΟΑΚΑ (Νότος) και το Ποσειδώνιο (Βορράς)

*Στις 22-25 Ιουλίου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Open Water (Παρίσι), με αρχηγό αποστολής το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και εκπρόσωπο των αθλητών σ' αυτό, Κέλλυ Αραούζου

*Αρχηγός αποστολής της Κολύμβησης και του Open Water στους Ολυμπιακούς Αγώνες (24/7-1/8 και 4-5/8), θα είναι το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, Γιάννης Νάτσιος

*Στις 22-24 Αυγούστου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Open Water (Σεϋχέλλες)

*Στις 24-29 Αυγούστου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Κολύμβηση (Καζάν)

*Στις 4-5 Σεπτεμβρίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας στην Κολύμβησης, στη Χαλκίδα, με υπεύθυνη την ταμία του Δ.Σ της ΚΟΕ, Ελένη Σαραντίδου

*Στις 10-12 Σπετεμβρίου στα 'Ασπρα Σπίτια, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water

Συζήτηση επίσης έγινε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Masters, για τους οποίους όπως ειπώθηκε θα υπάρξει πρόβλεψη αναβάθμισής τους, ώστε από το 2023 να καταστούν και διεθνείς.

«Ευθύνη όλων μας είναι να διορθώσουμε τα πράγματα. Η κολύμβηση "πουλάει" σ' όλον τον κόσμο. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε πλέον και στην Ελλάδα κι αυτό φυσικά θα κάνουμε,» ανέφερε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ