Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα στις Συκιές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίστηκε μόνον στην περιοχή των Συκεών και όχι στη γειτονική Νεάπολη, όπου οι καταναλωτές είχαν κανονικά ρεύμα.

Χωρίς ρεύμα έμειναν από τις 11 απόψε το βράδυ νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις Συκιές, στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι φυσικό, ήταν ανάστατοι καθώς το μίνι μπλακ άουτ έρχεται εν μέσω καύσωνα κι ενώ οι θερμοκρασίες μόλις και μετά βίας βρίσκονται κάτω από τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, την ίδια ώρα ο υδράργυρος έφτανε τους 33,1 βαθμούς, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ στο Επταπύργιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίστηκε μόνον στην περιοχή των Συκεών και όχι στη γειτονική Νεάπολη, όπου οι καταναλωτές είχαν κανονικά ρεύμα.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ήλεγξαν όλους τους υποσταθμούς στην περιοχή ώστε να εντοπίσουν το πρόβλημα και να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Αυτό έγινε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η παροχή ρεύματος αποκαταστάθηκε στην περιοχή.

Λόγω του έντονου καύσωνα που πλήττει τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα υπενθυμίζεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και οι αρμόδιοι φορείς απευθύνουν συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν τη ζήτηση ρεύματος, κυρίως τις ώρες αιχμής. Δηλαδή 13:00-15:00 αλλά και 18:00-19:00 και 22:00-23:00, ώρες που επειδή έχει δύσει ο ήλιος δεν παράγεται σημαντικό ποσοστό ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά τα οποία είναι εγκατεστημένα ανά τη χώρα.