Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Άνοιγμα σχολείων: Η συζήτηση Ζέρβα με τους γονείς (vid)

Πάντα η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς είναι μια ημέρα ελπίδας και αισιοδοξίας, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Με την ευχή την επόμενη χρονιά να μη βλέπουμε μόνο χαμογελαστά μάτια, αλλά και τα ίδια τα χαμόγελα των παιδιών, αναφερόμενος στη χρήση μάσκας, υποδέχθηκε τους μαθητές της πρώτης τάξης του 66ου δημοτικού σχολείου στην Ξηροκρήνη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παρέστη στον αγιασμό του σχολείου.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, στον αγιασμό παρέστησαν μόνο τα πρωτάκια, ενώ τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων βρίσκονταν στις αίθουσες.

«Πάντα η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς είναι μια ημέρα ελπίδας και αισιοδοξίας» είπε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε: «Φέτος έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες. Αλλά αυτές οι δυσκολίες δεν θα μας αφήσουν να το βάλουμε κάτω. Με την παιδεία, με την εκπαίδευση θα βελτιωθούμε όλοι και αύριο θα είναι η πόλη, η χώρα μας πολύ καλύτερες. Για αυτό λοιπόν σας εύχομαι πολλή και καλή δουλειά. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που κάνετε. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα, μα τα προβλήματα είναι εκεί για να τα λύνουμε».



Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ο δήμαρχος διαβεβαίωσε πως έχουν έρθει όλες οι μάσκες και πως έχουν μοιραστεί στα σχολεία, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων. «Αυτό το θέμα έχει λυθεί. Οι μάσκες, τα παγουράκια, τα αντισηπτικά βρίσκονται σε όλες τις αίθουσες, σε όλα τα σχολεία, σε όλα τα παιδιά. Είναι μια δυναμική διαδικασία. Όπου υπάρχει πρόβλημα εδώ είμαστε για να το λύνουμε, δεν είμαστε για να γκρινιάζουμε, και να φροντίζουμε ούτως ώστε όλα τα παιδιά να έχουν και την ασφάλεια και όλα τα μέσα για να μπορούν να φοιτούν στα σχολεία τους».

Στο τέλος του αγιασμού, γονείς που περίμεναν έξω από το σχολείο απηύθυναν ερωτήσεις σε ήρεμο τόνο προς τον δήμαρχο, αλλά και την αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, Δήμητρα Ακριτίδου, που επίσης παρέστη στην τελετή για το πώς θα διαχειριστούν την ιδιαίτερη αυτή νέα χρονιά αλλά και πιθανό κρούσμα.



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετέβη στη συνέχεια στο 11ο ΓΕΛ στις 40 Εκκλησιές για τον αγιασμό του σχολείου.