Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 15 από την κατάληψη στο ΑΠΘ - Αστακός τα Δικαστήρια (vid)

Πέριξ των δικαστηρίων έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έξω από το κτήριο έχουν συγκεντρωθεί και αλληλέγγυοι των συλληφθέντων

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται τα 15 άτομα που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην αστυνομική επέμβαση εκκένωσης της νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στο εργαστήριο του τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής.

Πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έξω από το κτήριο έχουν συγκεντρωθεί και αλληλέγγυοι των συλληφθέντων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, μετά την εκκένωση βρέθηκαν ξύλινα κοντάρια, δύο μοτορόλες, πλήθος τούβλων και πετρών και τρεις πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν – εκκενώθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συλληφθέντες μετήχθησαν από πλαϊνή πόρτα ενώ μέχρι να βρεθούν ενώπιον εισαγγελέα, παραμένουν φρουρούμενοι στην αίθουσα του ΜΟΔ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ σχημάτισαν τείχος ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις κατά τη μεταγωγή τους, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών και μέσα στο κτήριο.

Δείτε φωτογραφίες: