Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στους 107 σκαρφάλωσε ο αριθμός νοσηλευόμενων-Οι 7 σε ΜΕΘ

Ανησυχητική αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τα επτά άτομα από τα 107 βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Καρακόρυφη αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των ασθενών οι οποίοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Voria.gr, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και Ιπποκράτειο νοσηλεύονταν συνολικά 107 άτομα τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα επτά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, πηγές από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναφέρουν ότι νοσηλεύονται 44 ασθενείς με κορωνοϊό και από αυτούς οι πέντε είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνεται ότι τα 14 άτομα τα οποία νοσηλεύονται προέρχονται από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Σε κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου βρίσκονται 46 άτομα με κορωνοϊό, εκ των οποίων τα δύο διασωληνωμένα σε Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας. Στους νοσηλευόμενους συμπεριλαμβάνονται και 21 ασθενείς - θετικοί στον ιό από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Παράλληλα, άλλοι 16 ηλικιωμένοι από τον ίδιο οίκο ευγηρίας νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το οποίο έγινε το τρίτο νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19 στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο νοσοκομείο, που διαθέτει τμήμα Covid για βρέφη, νοσηλεύεται και το αγοράκι 27 ημερών που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Θετικό στον κορωνοϊό βρέφος 27 ημερών

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν ακόμη 150 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 30 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε - Κορωνοϊός: 30 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη