Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ 424 ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ 8ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ο στρατιωτικός γιατρός του 424 επενέβη άμεσα, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στην 8χρονη της οποίας το δάχτυλό ακρωτηριάστηκε κάνοντας τσουλήθρα

Ο επίατρος Χειρουργός ΩΡΛ, Σαράντης Μπλιόσκας, ήταν ο γιατρός που έσωσε την 8χρονη, της οποίας το δάχτυλο στο δεξί της χέρι ακρωτηριάστηκε, κάνοντας τσουλήθρα χθες σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία, στο ύψος της οδού Καλλιδοπούλου.

Σύμφωνα με το kranosgr.com, στον χώρο βρισκόταν και ο στρατιωτικός γιατρός του 424, επίατρος, Χειρούργος ΩΡΛ, Σαράντης Μπλιόσκας, ο οποίος επενέβη άμεσα, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στην 8χρονη, ενώ λειτουργώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τοποθέτησε το κομμένο δάχτυλο σε πάγο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δένοντας και το τραύμα της μικρής.

Το ατύχημα συνέβη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού, μεταξύ της τσουλήθρας και του τοιχώματος της λαμαρίνας υπήρχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί την ώρα που έπαιζε.

«Ξαφνικά την είδα μπροστά μου σε κατάσταση σοκ να ουρλιάζει, να τσιρίζει, να μου λέει “κόπηκε το δάχτυλό μου”» ανέφερε η μητέρα της, η οποία βρισκόταν μαζί με τη μικρή στην παιδική χαρά.

Χάρη στην επέμβαση του Επίατρου Μπλιόσκα, το αποκοπέν άκρο, μεταφέρθηκε έγκαιρα και με το σωστό τρόπο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου μπόρεσε και πραγματοποιήθηκε πολύωρο χειρουργείο επανασυγκόλλησης.

«Δεν ήταν απλά κόψιμο, ήταν και τράβηγμα και εξελκυσμός» είπε στις κάμερες ο επιμελητής Α’ Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Παπαγεωργίου, Αντώνης Αντωνίου.

Αισιοδοξία για την κατάσταση της ανήλικης εξέφρασε η διευθύντρια της κλινικής Ευτέρπη Δεμίρη, λέγοντας ωστόσο ότι τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα.

Πηγή: kranosgr.com
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ