Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στριμώχνουν μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες στο 6ο Γυμνάσιο

Η σχολική κοινότητα του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης αντιδρά στην απόφαση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμπτύξει τα τρία τμήματα της Α τάξης σε δύο

Ανάστατοι είναι γονείς, μαθητές και καθηγητές στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην οδό Ομήρου, από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να συμπτύξει τα τρία τμήματα της Α τάξης σε δύο.

Σύσσωμη η σχολική κοινότητα του 6ου Γυμνασίου αντέδρασε και σήμερα πραγματοποιεί διαμαρτυρία έξω από το σχολείο, ενώ δεν θα γίνει μάθημα.

Γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για μια απαράδεκτη απόφαση καθώς θα γίνουν δύο τμήμα με 25 και 26 μαθητές από εκεί που ήταν 16-17 παιδιά.

Τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού και σε αίθουσες ακατάλληλες, χαμηλές, με ελάχιστο εξαερισμό, να στριμώχνονται τόσα παιδιά.

Επιπλέον στο σχολείο εκφράζουν φόβους ότι συμπτύξεις θα γίνουν και στη Β΄ τάξη καθώς όπως τονίζουν λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία θα αποσπάσουν από το δικό τους προκειμένου να καλύψουν αλλά κενά.

Να σημειωθεί ότι το σχολείο υποδέχεται παιδιά με προβλήματα όρασης που χρειάζονται επιπλέον στήριξη με καθηγητές μέσα στα τμήματα.

Ζητούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση να πάρει πίσω την απόφαση αλλιώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σημειώνεται ότι το κτήριο, που φιλοξονεί το 6ο Γυμνάσιο, γνωστό και ως Ρωσικό Μαιευτήριο.