Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γιατρός με πινακίδα «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι»

Συνελήφθη στη Μηχανιώνια 57χρονος νευρολόγος ιατρός του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είχε αναρτήσει στο ιατρείο του επιγραφή με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, έπειτα από αιφνιδιαστική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 57χρονος γιατρός του ΕΟΠΥΥ με ειδικότητα νευρολόγου, ο οποίος είχε αναρτήσει στην πόρτα του ιατρείου του επιγραφή με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της αστυνομίας έγινε αυτεπάγγελτα, κατόπιν πληροφοριών που είχαν έρθει σε γνώση των αρχών.

«Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι», ανέφερε στα γερμανικά η επιγραφή στο ιατρείο του 57χρονου νευρολόγου, που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, φαρμακευτικά δισκία, μαχαίρια, καθώς και αντικείμενα με ναζιστικά σύμβολα.

Πιο συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
 
Τρία (3) μεταλλικά ξιφίδια, δύο εκ των οποίων φέρουν ναζιστικά σύμβολα
Δώδεκα (12) μαχαίρια
Δύο (2) στικ ακονισμού μαχαιριών
 
Εξήντα τέσσερα (64) φαρμακευτικά δισκία, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής,
Μία (1) σημαία με ναζιστικά σύμβολα,
Δύο (2) επιρράματα ενδυμάτων με ναζιστικά σύμβολα,
Έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, τη Δικτατορία και τον Αδόλφο Χίτλερ,
Δύο (2) φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ
 
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων περί φυλετικών διακρίσεων, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών και αύριο Κυριακή θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.