Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία για το δυστύχημα στα Τέμπη - «Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή»

Η πορεία διοργανώνεται από φοιτητές, εργατικά σωματεία και συλλόγους γυναικών

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή» φωνάζουν φοιτητές και εργατικά σωματεία στην πορεία που ξεκίνησαν με προορισμό το άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σύλλογοι γυναικών πραγματοποιούν πορεία για τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες του φοβερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο πέταλο στην Αριστοτέλους επισημαίνοντας ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους νεκρούς των Τεμπών κι ότι θα συνεχίσουν να δίνουν μάχες καθημερινά στους δρόμους.

Η πορεία διαμέσω της Λεωφόρου Νίκης έφτασε στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Νίκος Τσακλίδης, προεδρος των εργαζομένων στη Hellenic Train, είπε ότι «ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, δεν μπορεί τα κέρδη να είναι πάνω από τις ζωές». Αναφορικά με τα αιτήματα του κλάδου είπε ότι «είχαμε προτάξει εδώ και χρόνια τς συστήματα ασφαλείας» και αναφέρθηκε συνολικά στις υποδομές που, όπως τόνισε, είναι ακατάλληλες και χρειάζονται συντήρηση».

Ο Χρήστος Ιγνατιάδης, φοιτητής του ΑΠΘ, τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας «για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα» και ότι η απάντηση που δίνουν για ό,τι έγινε είναι «έως εδώ». «Νιώθουμε οργή για αυτό που έγινε, δεν ανεχόμαστε την προσπάθεια συγκάλυψης. Όλοι τους ξέρανε», είπε.

Image

Image

Image
Image