Skip to main content

Ο θρύλος των Δράκων ζωντανεύει στο Mediterranean Cosmos σε μία μοναδική έκθεση φαντασίας

Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και το Σάββατο 9 Απριλίου οι δράκοι φθάνουν στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos σε μία έκθεση γεμάτη φαντασία

Δράκοι, τα μυθικά όντα που... αγαπάμε να φοβόμαστε, τα γεμάτα μυστήριο και γοητεία πλάσματα, έφθασαν στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 έως και το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 οι δράκοι κάνουν... απόβαση στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos και χαρίζουν σε μικρούς και μεγάλους ένα ανεπανάληπτο θέαμα που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Οι θαυμαστές των θρυλικών αυτών πλασμάτων θα έχουν την ευκαιρία μέσω της έκθεσης να εντρυφήσουν στην ιστορία τους, τα μυθικά χαρακτηριστικά τους και τις μοναδικές τους ικανότητες.

Στη γεμάτη φαντασία έκθεση δράκοι από κάθε σημείο του πλανήτη που έχουν τη φήμη του ανίκητου, δίποδοι, τετράποδοι, με μεγάλα φτερά και δυνατούς μύες που προκαλούσαν τον φόβο και πρωταγωνιστούν σε κάθε παραμύθι και αλληγορία, παρουσιάζονται σε φυσικό μέγεθος, δείχνοντας με ακρίβεια την επιφάνεια του σώματος και την ανατομία αυτών των εκπληκτικών θρυλικών πλασμάτων.

Μία ξεχωριστή έκθεση που πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι μικροί φίλοι για να ανακαλύψουν τους μαγικούς κόσμους των θρυλικών δράκων.

Όμως, πριν φθάσουμε στην έκθεση, καλό είναι να εισχωρήσουμε λίγο στον κόσμο των μαγικών πλασμάτων και να μάθουμε ορισμένες πληροφορίες και μυστικά τους.

Ας πάρουμε μία γεύση από το θρυλικό αυτό ταξίδι...

Κανείς δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφτεί τον δράκο SWAN, έναν από τους σοφότερους και ευγενέστερους δράκους. Συλλέγει θησαυρούς αμύθητης αξίας μέσα σε σπηλιές και στέκει ακοίμητος φρουρός ενώ περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στους αιθέρες.

Λίγο πιο δίπλα, δεσπόζει αγέρωχα ο Τούμπα, ένας από τους τρομερότερους δράκους όλων των εποχών. Διψάει αδιάκοπα για αίμα και θυμίζει περισσότερο άγριο δρακοειδές παρά έναν ευγενικό και σοφό δράκο. Στην Τσεχία τον αποκαλούν Πρίγκιπα της Αηδίας.

Αν κοιτάξει κανείς ψηλά, θα καμαρώσει τον Ιπτάμενο Άλικο. Με άνοιγμα φτερών 9 μέτρα και μήκος 11 μέτρα, αποτελεί αξιόλογο αντίπαλο κάθε εξολοθρευτή δράκων σε μέρη όπου επί αιώνες βασιλεύει το χιόνι και ο παγετός. Μπορεί να φτάσει μέχρι και σε διπλάσιο μέγεθος. 

Μέσα σε ένα κλουβί βρίσκεται ο Κόκκινος Δράκος, ένας ενήλικος δράκος που δεν πρόκειται να μεγαλώσει άλλο. Έζησε στην Ουαλία και νίκησε τον Άσπρο Δράκο την εποχή του Βασιλιά Αρθούρου. Ο λαός της Ουαλίας νιώθει υπερήφανος που έχει τον Κόκκινο Δράκο στην εθνική σημαία του.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον μυθικό πλάσμα είναι η Μικρή Νόβιτσα. Εκκολάπτεται από αβγά, έχει μορφή ερπετού και μόλις βγάλει πόδια ονομάζεται Σμοκ. Μόλις βγάλει φτερά, γίνεται δράκος. Τα μικρά αυτού του άκακου δράκου αποτελούν εύκολη λεία για τους εξολοθρευτές δράκων που αναζητούν τη δόξα.

Η μία απέναντι στην άλλη βρίσκεται η Μικρή Τρίτις με τη Σάπια Αγκάθα. Από τη μία η Μικρή Τρίτις, ένας  χαμένος, δυστυχισμένος μικρός απόγονος του Μεγάλου Πράσινου Δράκου. Αν και ακόμα δεν έμαθε να πετάει ούτε να φτύνει φλόγες, είναι απαραίτητο να έχετε το νου σας. Θα μπορούσε εύκολα με μια δαγκωματιά να σας αποκεφαλίσει. Από την άλλη τα μικρά δρακόπουλα της Σάπια Αγκάθα που είναι γενικά αξιολάτρευτα και παιχνιδιάρικα, όπως και τα κουτάβια. Εδώ απολαμβάνει το παιχνίδι του ο μικρός απόγονος ενός νεκροφάγου.

Η έκθεση συνεχίζεται με το Μπλε Ζαφείρι. Εδώ έχουμε τον γόνο του τρομερότερου δράκου όλων των εποχών που δεν έμαθε ακόμα να πετάει. Ο ενήλικος ζαφειρένιος δράκος μπορεί να καταβροχθίσει μονομιάς έναν ιππέα με το άλογο του. Έχει τη φήμη του ανίκητου.

Στα... ψηλά εντοπίζουμε και τον Μπρούτζο της Ερήμου. Ο δράκος αυτός τρομοκρατεί όλη την Ανατολή. Μπορεί να πετύχει το απόλυτο καμουφλάζ, ακόμα και σε ένα έρημο τοπίο. Επιτίθεται από αέρος και πάντα από την πλευρά του ήλιου. Μόλις ενηλικιωθεί, αποκτά την απόχρωση λιωμένου μπρούντζου.

Τέλος, αξίζει να περάσουμε μία βόλτα από το Φίδι Ερπέτη. Ο κάθε δράκος δεν έχει απαραίτητα την κλασική εμφάνιση. Με σώμα σε μορφή ερπετού και αξιοθαύμαστη ευλυγισία, είναι ο φόβος και ο τρόμος του βασιλείου των υδάτων και των απύθμενων βάλτων. Κατοικεί επίσης σε παραλίες. Δίπλα του, τα αβγά δράκου, μία σπάνια συλλογή αβγών για την οποία ενδιαφέρονταν κυρίως οι μάγοι.