Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα πάνω κάτω στις λαϊκές αγορές – Αυξήθηκε η πελατεία, μειώθηκαν οι τζίροι

Λόγω της ακρίβειας, πέρα από τους σταθερούς πελάτες, τις λαϊκές αγορές επιλέγουν και αρκετοί νέοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι φοιτητές.

Την πρωτοχρονιάτικη πίττα έκοψε την Πέμπτη 24 Μαρτίου η Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.

Φέτος η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στα γραφεία του σωματείου μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία». Τυχερή αναδείχτηκε η γραμματέας της ομοσπονδίας Σοφία Παράσχου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής αναφέρθηκε στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα, πλήττει τις λαϊκές αγορές και φυσικά τους καταναλωτές.

« Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Η κίνηση σε, ότι αφορά τον κόσμο, που επισκέπτεται τις λαϊκές αγορές έχει αυξηθεί. Πέρα από τους σταθερούς πελάτες, μας επιλέγουν και περισσότεροι νέοι, εκ΄ των οποίων πολλοί είναι φοιτητές. Ωστόσο όμως οι τζίροι μας μειώνονται δραματικά. Ο κόσμος θέλει τις λαϊκές αγορές, τις εμπιστεύεται, αλλά δεν έχει χρήματα να ψωνίσει» τόνισε ο κ. Δερετζής.

Η ενεργειακή κρίση είναι προφανές, ότι έχει επηρεάσει απόλυτα, την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών. Και αυτή τη στιγμή, όπως επισήμανε ο κ. Δερετζής είναι άγνωστό πότε θα επανέλθει η κανονικότητα.

« Κάθε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη. Είναι προφανές, ότι έχουμε μπροστά μας, μία ακόμη δύσκολη περίοδο», κατέληξε.