Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Σε λειτουργία έχουν τεθεί τα φωτοβολταϊκά συστήματα, που εγκαταστάθηκαν στα σχολικά κτήρια του δήμου Καλαμαριάς - Τι δήλωσε ο δήμαρχος.

Φωτοβολταϊκά σε τρία σχολεία του έχει τοποθετήσει ο δήμος Καλαμαριάς με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Το πρωί ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό σχολείο, μαζί με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, προκειμένου να δουν μία από τις εγκαταστάσεις μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία τα φωτοβολταϊκά συστήματα, που εγκαταστάθηκαν στα σχολικά κτήρια, στα πλαίσια του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Δημοτικού σχολείου στο Α και Β κτίριο, 23ου Δημοτικού και του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου» προϋπολογισμού 1.150.000,00€, τα οποία είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ  και πιο συγκεκριμένα από το Ε.Π ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020, ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΞ04 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα που ήδη παράγουν «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα  είναι ισχύος 22KWp (3ο Γυμνάσιο – 10ο Γυμνάσιο ), 17KWp (1o Δημοτικό -Νέο κτήριο), 11KWp (1o Δημοτικό -Παλιό κτήριο) και 31KWp (23ο Δημοτικό - 7ο Γυμνάσιο)   και πέραν της μείωσης των δαπανών λειτουργίας των σχολικών κτηρίων συμβάλουν δραστικά στη μείωση εκπομπής CO2 στο περιβάλλον.

«Ο δήμος Καλαμαριάς πάντοτε εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται μέσα από τις χρηματοδοτήσεις τόσο της κεντρικής πολιτείας, όσο και της Περιφέρειας, φροντίζοντας  να πραγματοποιεί έργα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και είναι φιλικά προς το περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ