Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 11 άτομα για το ντου στον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης

Πρόκειται για έντεκα άτομα ηλικίας από 20 έως 53 ετών - Είχαν μπουκάρει στο γήπεδο εκτοξεύοντας πλαστικά καθίσματα, καπνογόνα και μπουκάλια

Ταυτοποιήθηκαν έντεκα άτομα για την εισβολή στο γήπεδο της Τούμπας στις καθυστερήσεις του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη τέλη Νοεμβρίου του 2021 αλλά και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια.

Διαβάστε σχετικά - Ντου των οπαδών του ΠΑΟΚ και διακοπή στο ντέρμπι με τον Άρη (φωτο+vid)

Πρόκειται για δέκα ημεδαπούς ηλικίας από 20 έως 53 ετών σήμερα και έναν 20χρονο Αλβανικής υπηκοότητας, οπαδούς του ΠΑΟΚ, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε  από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη τελούμενη με επικίνδυνο τρόπο σε απόπειρα και κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Υπενθυμίζεται πως στις καθυστερήσεις του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα, για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten, οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο καπνογόνα και αντικείμενα και αμέσως μετά υπήρξε εισβολή τους.

Το παιχνίδι διεκόπη από τον διαιτητή Μπόμπι Μάντεν. Τη στιγμή που εισέβαλαν στο γήπεδο οι οπαδοί, στο 90'+2', ο Άρης ήταν 0-1 μπροστά στο σκορ, χάρη στο γκολ του Μαντσίνι στο 41'. Η διακοπή κράτησε 42 λεπτά και ακολούθως το ντέρμπι συνεχίστηκε για να παιχτούν δύο λεπτά και ακολούθως ο Σκωτσέζος να σφυρίξει τη λήξη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «με ενωμένες δυνάμεις και ψυχικό δεσμό» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πλήθος αντικειμένων (πλαστικά καθίσματα, καπνογόνα, μπουκάλια κα).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτίμηση εκπροσώπου της γηπεδούχου ομάδας το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.