Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 9 οπαδοί του Άρη για επίθεση σε ΜΑΤ

Η επίθεση κατά των αστυνομικών είχε λάβει χώρα έξω από το Αλεξάνδρειο τον Νοέμβριο του 2019 πριν την έναρξη του αγώνα Άρης - Περιστέρι.

Στην ταυτοποίηση εννέα οπαδών ηλικίας 19 έως 34 ετών οι οποίοι επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών τον Νοέμβριο του 2019 έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (δείτε εδώ) προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τέλη Νοεμβρίου του 2019, πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Άρη και του Περιστερίου, οι εννέα οπαδοί, μαζί με έτερους οπαδούς της ίδιας ομάδας, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του Παλέ ντε Σπορ όπου διεξαγόταν ο εν λόγω αγώνας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, εκδήλωσαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ρίπτοντας εναντίον τους διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλινα κοντάρια, πυρσούς, κροτίδες κ.α.). Σύμφωνα με πληροφορίες και οι εννέα είναι οπαδοί του Άρη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες εννέα ημεδαποί ηλικίας 19 έως 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, τελούμενης κατά συναυτουργία», «Διατάραξης της κοινής ειρήνης», «Σωματικής βλάβης, τελούμενης κατά συναυτουργία», παραβάσεις Νομοθεσίας που αφορούν σε «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», σε «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επιθέσεων τραυματίστηκε αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως οι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» επιχείρησαν να προσεγγίσουν λεωφορείο του ΟΑΣΘ που περνούσε από την οδό Εγνατία, στο ύψος του Παλέ, και μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ προς την Τούμπα, όπου ο «Δικέφαλος» αγωνιζόταν κόντρα στην ΑΕΛ.