Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τεχνικό ζήτημα αναβάλλει τον αυριανό πλειστηριασμό για τους Μύλους Αλλατίνη

Ο πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος για αύριο, ωστόσο ένα ζήτημα τεχνικής φύσης τον αναβάλλει και η νέα ημερομηνία θα οριστεί από την τράπεζα

Ένα τεχνικό πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί αναβάλλει τον προγραμματισμένο για αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, πλειστηριασμό του 50% των Μύλων Αλλατίνη, του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος στην περιοχή Σοφούλη, το οποίο παραμένει εδώ και πολλά χρόνια ανενεργό.

Πληροφορίες της Voria αναφέρουν ότι πρόκειται για ζήτημα τεχνικής φύσης που πρέπει να διορθωθεί για να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία του πλειστηριασμού, ενώ είναι άγνωστο πότε θα οριστεί νέα ημερομηνία, καθώς κάτι τέτοιο θα οριστεί από την επισπεύδουσα τράπεζα.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3.204.500€.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Κρίσιμος πλειστηριασμός για το μέλλον των Μύλων Αλλατίνη

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Σεπτεμβρίου είχε κατοχυρωθεί στον όμιλο Φάις το 25% του ιστορικού συγκροτήματος που βγήκε τότε σε πλειστηριασμό, ενώ ένα 25% κατείχε ήδη ο ίδιος Όμιλος. Άγνωστο παραμένει αν θα... χτυπήσει και το υπόλοιπο 50%. Ο όμιλος Φάιος τηρεί σιγή ιχθύος, ωστόσο η συμμετοχή του στον πλειστηριασμό του Σεπτεμβρίου έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δυνατότητα απόξτησης της πλήρους κυριότητας του βιομηχανικού ακινήτου που αποτελείται από κτίσματα και τμήμα του οικοπέδου, προκειμένου να προχωρήσει σε αξιοποίησή του.

Ενδιαφέρον επίσης θα έχει αν εμφανιστούν και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές που θα θελήσουν να αποκτήσουν το 50% των Μύλων Αλλατίνη για να αναπτύξουν δικά τους επενδυτικά σχέδια.

Πάντως, παράγοντες της αγοράς έχουν εκφράσει κατά το παρελθόν επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί σε άμεσο χρόνο το ιστορικό συγκρότημα, λόγω πολεοδομικών περιορισμών αλλά και της τρέχουσας συγκυρίας στην οποία έχουν εκτιναχθεί τα κατασκευαστικά κόστη

Το βιομηχανικό συγκρότημα των Μύλων Αλλατίνη κατασκευάστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα και έχει χαρακτηριστεί στο μεγαλύτερο τμήμα του, ως διατηρητέο, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της τότε εποχής.