Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τελετή έναρξης για τα 53α Δημήτρια (video)

Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης,φιλοξένησε μια εκδήλωση γεμάτη μουσική, γεύσεις και χρώματα, που ξεδιπλώθηκε μέσα από δράσεις που κράτησαν πάνω από 3 ώρες

Την έναρξη των 53ων Δημτρίων κήρυξαν το βράδυ του Σαββάτου η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Γ' του ΟΛΘ.

Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης φιλοξένησε μια εκδήλωση γεμάτη μουσική, γεύσεις και χρώματα, που ξεδιπλώθηκε μέσα από δράσεις διάρκειας μεγαλύτερης των τριών ωρών και με καλεσμένους από όλο τον κόσμο.

H εκδήλωση ξεκίνησε με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν ως σολίστες οι Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (τραγούδι), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Παναγιώτης Κουντούρης (electone).

Στο πρώτο μέρος τη σκυτάλη στο πιάνο πήρε ο επίσης βασικός σολίστ της συναυλίας, φημισμένος παλαιστίνιος πιανίστας και συνθέτης Faraj Suleiman, συνοδεύοντας και αυτοσχεδιάζοντας πάνω στη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι. Στη συνέχεια η ορχήστρα συνέπραξε με τον συνθέτη και το κουαρτέτο του. Ο Faraj διασκεύσε για την Σ.Ο.Δ.Θ. τις συνθέσεις του, εμπνευσμένες από την αραβική κουλτούρα και την παράδοση της Jazz.

Η γαστρονομία θα δώσει τη δική της πινελιά στο event, με εδέσματα της Μακεδονικής γης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα d.j. sets θα δώσουν στην εκδήλωση τον πολυπολιτισμικό, πανηγυρικό ρυθμό της.

Δείτε το βίντεο του thesstoday.gr