Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απελευθερώνεται σήμερα η Δελφών - Φεύγει το εργοτάξιο του μετρό (φωτο+vid)

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο τμήμα μεταξύ των οδών Πέτρου Συνδίκα και Μάρκου Μπότσαρη προκειμένου να απομακρυνθεί το εργοτάξιο της Ανάληψης

Εργασίες απομάκρυνσης σημαντικού τμήματος του εργοταξίου στον σταθμό Ανάληψη του μετρό Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η οδός Δελφών που παρέμενε κλειστή επί χρόνια, πραγματοποιούν από το πρωί από συνεργεία της Αττικό Μετρό.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο τμήμα του δρόμου μεταξύ των οδών Πέτρου Συνδίκα και Μάρκου Μπότσαρη, όπου επί πολλά χρόνια ήταν δεσμευμένες δύο λωρίδες, αφήνοντας για τα ΙΧ μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, γεγονός που επιβάρυνε κυκλοφοριακά την πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή. Μια περιοχή που υπέστη σημαντικό πλήγμα από τις εργασίες κατασκευής του έργου, με τον μεγαλύτερο αριθμό των εμπορικών της καταστημάτων να έχουν κλείσει, ειδικά το διάστημα όταν υπήρχαν και οι λαμαρίνες.

Πέρα από την αποκατάσταση του οδοστρώματος, οι εργασίες περιλαμβάνουν τη μετακίνηση του φωτεινού σηματοδότη που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, καθώς επίσης και τη δημιουργία για πρώτη φορά πεζοδιάβασης στο ύψος του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το μεσημέρι και οι λωρίδες να δοθούν στην κυκλοφορία στις 14.00. Ήδη, εξάλλου, έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση και η οριστική αποκατάσταση των πεζοδρομίων γύρω από τις δύο εισόδους του σταθμού, όπως επίσης και οι εργασίες κατασκευής του σταθμού Ανάληψη.