Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τέλος το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ

Κλείνει το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ που αποτέλεσε την πρώτη επιλογή για εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη - Επιστρέφει προς αξιοποίηση στην Έκθεση

Αυλαία ρίχνει το τελευταίο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν υγειονομικές πηγές στη Voria.gr, το περίπτερο 5 της ΔΕΘ θα σταματήσει να λειτουργεί στις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, το τελευταίο ραντεβού έχει οριστεί για 14 του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος αναμένεται να παραδοθεί στη Διεθνή Έκθεση από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έως το τέλος του Ιουνίου, όταν και το περίπτερο ξηλωθεί.

Ο χώρος θα αξιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο για τις ανάγκες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια για την Έκθεση Agrotica καθώς και για άλλες εκθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, πέρυσι ο χώρος είχε εξαιρεθεί από τη γενική έκθεση του Σεπτεμβρίου, αλλά φέτος θα χρησιμοποιηθεί κανονικά για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη ή συζήτηση για επιστροφή του περιπτέρου, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού μετά τις Εκθέσεις.

Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ (αρχικά ως mega-κέντρο στα περίπτερα 13 και 15 και από τον Σεπτέμβριο του 2021 μόνο στο περίπτερο 5) ήταν το πρώτο στην επιλογή των εμβολιασθέντων στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι πολίτες που επειδή δεν μπορούσαν να βρουν ραντεβού επικοινώνησαν με το κέντρο, όπου ενημερώθηκαν πως πρόκειται να κλείσει στα μέσα του μήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μερίδα των πολιτών εξέφρασε ανησυχία, καθώς προτιμούν τον εμβολιασμό τους στη ΔΕΘ, για λόγους καλύτερης οργάνωσης και εξυπηρέτησης, από τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία της περιοχής, τα οποία θα αναλάβουν μόνα τους πλέον τους εμβολιασμούς.

Μειωμένα τα ραντεβού - Περίπου 100 ημερησίως στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εμβολιασμοί στο περίπετρο 5 της ΔΕΘ κυμαίνονταν σε πολύ υψηλά επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2021. Μάλιστα, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς οι εμβολιασμοί άγγιξαν κατά μέσο όρο τα 2.000 με 2.500 ραντεβού καθημερινά. Οι αριθμοί αυτοί κρατήθηκαν έως και τα Χριστούγεννα του 2021 που άρχισαν βαθμιαία να υποχωρούν λόγω του ότι αρκετοί ήταν αυτοί που νοσούσαν την περίοδο εκείνη. Συγκεκριμένα, σε ημερήσια βάση κλείνονταν 1.500 ραντεβού, ενώ το Πάσχα οι αριθμοί αυτοί έπεσαν και άλλο, στους 1.000. Μετά κατέβηκαν στους 300 για να φτάσουμε το τελευταίο 15νθήμερο να κλείνονται περί στα 100 ραντεβού ημερησίως. Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο Κέντρο οι πολίτες μπορούσαν να εμβολιαστούν τόσο με το σκεύασμα της Moderna όσο και της Pfizer.

Τα ραντεβού των τελευταίων ημερών αφορούν περισσότερο την 4η ενισχυτική δόση αλλά και εμβολιασμούς τρίτης δόσης ανηλίκων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα σε ΗΠΑ και Καναδά. Σημειώνεται πως στις χώρες αυτές απαιτείται να προσκομιστεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ενισχυτικής δόσης στα παιδιά, κάτι που δεν είναι απαραίτητο στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη 7 Ιουνίου, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 345 εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, 16 πρώτης δόσης, 13 δεύτερης δόσης και 316 με την αναμνηστική δόση.