Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θα διακινούσαν πάνω από 44.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από την αστυνομία συνολικά πέντε άτομα και κατασχέθηκαν 888.000 τσιγάρα και 2.375 συσκευασίες καπνού.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας για παράνομη διακίνηση και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και εθνικό τελωνειακό κώδικα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμα ένας Έλληνας, μέλος της εγκληματικής ομάδας.



Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν ενωθεί από τον Νοέμβριο του 2019 και δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων με  σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.



Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες, σε περιφραγμένο υπαίθριο χώρο επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, να μεταφορτώνουν από όχημα τύπου VAN σε δύο οχήματα χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα και στους χώρους της επιχείρησης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 44.400 πακέτα, με 888.000 τεμάχια τσιγάρα,
• 2.375 συσκευασίες καπνού,
• 5 οχήματα,
• αναλογικός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας με δύο φορητούς ασύρματους και
• ατζέντα τσέπης με σημειώσεις-παραγγελίες διαφόρων καπνικών προϊόντων.



Οι διαφυγόντες δασμοί για τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα εκτιμάται ότι  ανέρχονται σε 209.000 ευρώ.



Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.