Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θα μετέφεραν με βανάκια 33 μετανάστες - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Οι διακινητές μεταναστών εντοπίστηκαν κοντά σε βανάκια στη Νεάπολη και συνελήφθησαν παρά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα που ενέχονται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών πέρασαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συνεργασία διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 4 αλλοδαπούς ηλικίας 37 (υπήκοος Τουρκίας), 22 (υπήκοος Αφγανιστάν), 34 και 23 ετών (αμφότεροι Σύροι), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους προαναφερόμενους στην περιοχή της Νεάπολης, πλησίον σταθμευμένων οχημάτων τύπου van, τους οποίους και συνέλαβαν παρά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Στο εσωτερικό του ενός αυτοκινήτου βρέθηκαν 3 παράτυποι αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ενώ σε ισόγεια κατοικία στο σημείο που ήταν σταθμευμένα τα οχήματα, εντοπίσθηκαν ακόμη 30 αλλοδαποί (όλοι τους Σύροι), οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.