Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρος τραυματισμός εργάτη στον σταθμό Αγίας Σοφίας

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα όταν ο εργάτης έπεσε από σκάλα στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.

από Αρετή Τασούλα και Σοφία Παπαμαυρουδή

Ακαριαίο θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Τετάρτης 54χρονος εργαζόμενος σε εργοτάξιο του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν τις 14.00 όταν ο 54χρονος εργάτης εργολάβου του μετρό, έπεσε από σκάλα καθημερινής χρήσης στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.

Δίνοντας μια πρώτη εικόνα για τα αίτια του δυστυχήματος, ο πρόεδρος εργαζομένων του κατασκευαστικού κλάδου, Σταύρος Στέτσικας δήλωσε πως ο εργαζόμενος έπεσε από τα τρία μέτρα ύψος, ενώ φορούσε και κράνος. Τόνισε δε πως τη σκάλα την κρατούσε ένας ακόμη εργαζόμενος που άκουσε μόνο τον γδούπο από το χτύπημα. «Έπεσε, έσπασε το κράνος και ο άνθρωπος πέθανε ακαριαία» πρόσθεσε, αναφέροντας πως η τραγωδία σημειώθηκε στον -1 όροφο του εργοταξίου.

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη περιπολικό της αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε τον θάνατό του, ενώ λίγο αργότερα έφτασε ο ιατροδικαστής και η σήμανση. Στο σημείο έσπευσαν ακόμη αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου εργάτη.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται τόσο από την εταιρεία όσο και από τις αρμόδιες αρχές.

«Είμαστε επίμονοι στην τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Θανάσης Κουτσουράς, έκανε λόγο για «εργοδοτικό έγκλημα» επισημαίνοντας πως τέτοια δυστυχήματα συμβαίνουν συχνά στους χώρους δουλειάς «γιατί τα μέτρα ασφαλείας σχεδόν είναι ανύπαρκτα». «Ο συγκεκριμένος συνάδελφος θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά σε σκαλωσιά και να είναι δεμένος, αλλά δυστυχώς ούτε δεμένος ήταν ούτε σε σκαλωσιά. Ήταν σε μια ξύλινη σκάλα με αποτέλεσμα από την πτώση ο θάνατος να έλθει ακαριαία. Να φανταστείτε δυστυχώς πως και το κράνος του συνεθλίβη κατευθείαν από την πτώση» είπε ο κ. Κουτσουράς και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν πρέπει να συνεχίσουν να συμβαίνουν άλλα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς. Το Συνδικάτο Οικοδόμων παραμένει στην πρώτη γραμμή να βάζει το ζήτημα της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα στα έργα, ιδιωτικά και δημόσια, μικρά και μεγάλα, γιατί δεν μπορεί η ανθρώπινη ζωή να την υπερπηδά το κέρδος των εργοδοτών» .