Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θεατρική παράσταση για τους «Σωματοφύλακες» του συστήματος υγείας στο ΑΧΕΠΑ

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η τραγουδοποιός και μουσικοσυνθέτρια, Ελευθερία Μεταξά, μαζί και με την χορωδία δήμου Θέρμης.

Με μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Αλέξανδρου Δουμά «Οι τρεις Σωματοφύλακες» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, η διοίκηση και η νοσηλευτική υπηρεσία του.

«Με το ιδιαίτερα συμβολικό και χρήσιμο στην εποχή μας σύνθημα-διακύβευμα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», η παράσταση αυτή τιμά το νοσηλευτικό προσωπικό για την καθημερινή προσφορά του, και ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid-19, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της πάνω στους υγειονομικούς και τους πολίτες της χώρας μας», επισημαίνει η βιβλιοθηκονόμος του ΑΧΕΠΑ και συγγραφέας Ελένη Σεμερτζίδου.

Το θεατρικό δρώμενο που υπογράφει η κ. Σεμερτζίδου, σε σκηνοθεσία Ραχήλ Θεοφάνους, με τη συμμετοχή τριών νοσηλευτριών και ενός νοσηλευτή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση με τίτλο «Ένας για όλους και όλοι για έναν», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων.

«Πρόκειται για μια εκδήλωση, όπου για δύο ώρες περίπου, μέσα από την τέχνη, και συγκεκριμένα τη δύναμη της ποίησης, της μουσικής και του θεάτρου, καθώς και ενός οπτικοακουστικού υλικού που επιμελήθηκε η Νοσηλευτική Υπηρεσία ΑΧΕΠΑ, θα περάσει το πιο δυνατό μήνυμα, ότι, δηλαδή, παρά τους κλυδωνισμούς μιας πρωτόγνωρης «φουρτούνας», το καράβι (Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) δεν καταποντίστηκε στα κύματα, αλλά παραμένει όρθιο, και οι νοσηλευτές είναι και παραμένουν οι «Σωματοφύλακες» του συστήματος υγείας», σημειώνει η κ. Σεμερτζίδου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η τραγουδοποιός και μουσικοσυνθέτρια, Ελευθερία Μεταξά, μαζί και με την χορωδία δήμου Θέρμης.

Πηγή: ΑΠΕ