Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θέλουν να επιστρέψουν εμβολιασμένοι στα γυμναστήρια

Ύψιστης σημασίας η ασφάλεια για όσους αθλούνται στα γυμναστήρια της πόλης - Καλοβλέπουν τους covid free χώρους οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι πως ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν αστειεύεται εμφανίζονται πολλοί Θεσσαλονικείς ακόμη και όταν πρόκειται να αθληθούν σε ένα γυμναστήριο.

Όπως λένε ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, η πλειονότητα όσων επισκέπτονται τους χώρους τους κάθε άλλο παρά δυσανασχετούν για τα υγειονομικά μέτρα, ενώ κάποιοι λένε πως θα ξαναμπούν στον... στίβο της άθλησης μόλις ολοκληρώσουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, προκειμένου να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.

«Με το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαΐου, το ενδιαφέρον που καταγράφηκε ήταν έντονο. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που, ενώ υπολείπονταν ημέρες από τη συνδρομή που είχαν καταβάλει πριν οδηγηθούμε λόγω του κορωνοϊού σε αναστολή εργασιών, ζητούσαν να κάνουν καινούργια συνδρομή. Ο κόσμος έμοιαζε σαν να ήθελε να μας συμπαρασταθεί επειδή μείναμε επί μακρον κλειστά. Η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που επικράτησε μετά το πρώτο lockdown, όταν οι περισσότεροι ζητούσαν πίσω τα χρήματα των συνδρομών τους» λέει μιλώντας στη Voria.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοπαρανίδης υπογραμμίζοντας πως τις πρώτες εβδομάδες της επανεκκίνησης των γυμναστηρίων υπήρξε μια έντονη αισιοδοξία, ωστόσο με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου τα γυμναστήρια άρχισαν και πάλι να αδειάζουν.

Είναι άλλωστε γνωστό πως οι μήνες του καλοκαιριού κάθε άλλο παρά δυνατοί θεωρούνται για τα γυμναστήρια, πόσω μάλλον τώρα που λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν επιτρέπεται η λειτουργία των κλιματιστικών.

Υπάρχουν, όπως τονίζει ο κ. Κοπαρανίδης, μετρημένα στα δάχτυλα των δυο χεριών γυμναστήρια που διαθέτουν αυλές ή ταράτσες, ωστόσο είναι δύσκολο να βγουν σε εξωτερικούς χώρους όργανα γυμναστικής καθώς μια καλοκαιρινή βροχούλα δεν αποκλείεται να τους προκαλέσει ζημιά.

Πλέον, με τον καύσωνα κάποιες ημέρες να είναι ανυπόφορος, τα περισσότερα γυμναστήρια υπολειτουργούν ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κλείνουν ακόμη και το Σάββατο.

Η ασφάλεια θέμα υψίστης σημασίας

Ο μέσος όρος ηλικίας του πελατολογίου των γυμναστηρίων της πόλης είναι τα 26 έτη, με το θέμα της ασφάλειας να αποτελεί σημαντική παράμετρο και για αυτούς. Πολλοί, μάλιστα, εξ αυτών τονίζουν πως μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους θα επιστρέψουν στα γνώριμα... λημέρια της άθλησης, για να χαρούν τη γυμναστική με ασφάλεια.

Μάλιστα δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ιδιοκτητών γυμναστηρίων που δεν αποκλείεται όταν τους δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν τους χώρους τους αποκλειστικά μόνο για εμβολιασμένους, ενώ ήδη κάποιοι εξ αυτών προσανατολίζονται να απολύσουν εργαζόμενους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Πάντως το ποιο θα είναι το μέλλον των γυμναστηρίων θα εξαρτηθεί από την πορεία τους τον Σεπτέμβριο, καθώς δεν αποκλείεται μέσα στο φθινόπωρο να υπάρξουν λουκέτα, αλλά και αγοροπωλησίες, με πρώτα... θύματα τους μικρούς χώρους.