Skip to main content

Θεριεύουν τα χόρτα στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Σε... μικρή ζούγκλα κινδυνεύουν να μετατραπούν δημόσιες εκτάσεις στην Εξοχή, καθώς ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη δεν έχει καθαρίσει τα αγριόχορτα

Θεριεύουν τα χόρτα και η άγρια βλάστηση σε δημόσιες εκτάσεις στην Εξοχή και σε λίγο θα μετατραπούν σε... ζούγκλα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, καθώς ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη δεν έχει περάσει να κόψει τα άγρια χόρτα και πέρα από το αισθητικό μέρος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τόσο για ρύπανση, αφού μπορούν εύκολα να γίνουν σκουπιδότοπος, όσο και για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τα χόρτα και οι θάμνοι θεριεύουν περισσότερο και σε λίγο θα ξεραθούν, έτσι υπάρχει κίνδυνος τυχόν φωτιά να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που από μια μικρή εστία με ξερά χόρτα η φωτιά επεκτάθηκε απειλώντας κατοικημένη περιοχή.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι οι κάτοικοι αναγκάζονται να κόβουν τα χόρτα και καθαρίζουν περιοχές γύρω και έξω από τα σπίτια τους, κάνουν δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο δήμος, προκειμένου να μην μετατραπούν αυτές σε εστίες ρύπανσης.

Ζητούν δε από τις υπηρεσίες του δήμου να φροντίσουν ώστε να καθαριστούν οι περιοχές της Εξοχής που τώρα παρουσιάζουν μια αντιαισθητική εικόνα.