Skip to main content

Thessaloniki Pride: «Πολύχρωμη πορεία» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Εκατοντάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+* κοινότητας και αλληλέγγυοι, αψηφώντας την ασφυκτική ζέστη, πραγματοποιούν την «Πολύχρωμη πορεία Ελεύθερης Έκφρασης»

Με κεντρικό σύνθημα την «επαναδιεκδίκηση της υπερηφάνειας» πραγματοποιείται η «Πολύχρωμη πορεία Ελεύθερης Έκφρασης» σε κεντρικούς δρόμους της πόλης στο πλαίσιο του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki PRIDE για τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙΑ+* και την Απελευθέρωση του Φύλου και της Σεξουαλικότητας.

Εκατοντάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+* κοινότητας και αλληλέγγυοι αψηφώντας την ασφυκτική ζέστη συγκεντρώθηκαν από τις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου στήθηκαν τραπεζάκια συλλογικοτήτων, ενώ έκαναν body painting, βάφοντας το σώματους με τα χρώματα του Pride και με συνθήματα, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και τρόπο ζωής.

«Επαναδιεκδικούμε την υπερηφάνεια μας, τα σώματά μας, τους δρόμους. Τις ίδιες τις ζωές μας. REclaim PRIDE», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα για το 5ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, που φέτος είναι αφιερωμένο στη Δήμητρα από τη Λέσβο.