Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο μαθητές στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Σε καραντίνα δύο μαθητές και οι στενές τους επαφές στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη - Κλείνουν τρία τμήματα του σχολείου

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν εχθές, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, δύο μαθητές Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια «Μαντουλίδη» στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να κλείσουν τρία τμήματα της εκπαιδευτικής μονάδας.

Πρόκειται για μαθητές των τμημάτων ΛΒ3 και ΛΓ4 του Λυκείου, τα οποία θα λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως διδασκαλία έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ενώ το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για το τμήμα ΛΓ3, καθώς οι μαθητές θεωρούνται στενές επαφές των κρουσμάτων. Οι μαθητές και των τριών τμημάτων θα παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σε καραντίνα θα τεθούν ακόμη και όλοι όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών από το σχολείο και προβλέπεται να επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες, εφόσον δεν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα, από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Τα Εκπαιδευτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε απολυμάνσεις των κτηρίων και των σχολικών λεωφορείων που χρησιμοποιήθηκαν από τους δύο μαθητές. Η λειτουργία, πάντως, των υπόλοιπων τμημάτων και βαθμίδων της εκπαιδευτικής δομής θα συνεχιστεί κανονικά, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.