Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ

Θετικοί στον ιό μαθητές που φοιτούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο, και στο ΓΕΛ Σίνδου - Έκκληση για αυστηρή τήρηση μέτρων από τον δήμαρχο.

Τρεις μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Σίνδου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με τον δήμο Δέλτα να προχωρά σε απολύμανση τόσο των σχολικών συγκροτημάτων όσο και του κλειστού γυμναστηρίου της Σίνδου.

Συγκεκριμένα οι τρεις μαθητές που αποτελούν τα επιβεβαιωμένα και ταυτόχρονα ασυμπωματικά κρούσματα κορωνοϊού, φοιτούν αντίστοιχα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο, και στο ΓΕΛ Σίνδου. 

Η τάξη του δημοτικού σχολείου και τα δύο τμήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα, θα παραμείνουν κλειστά όπως ορίζει το σχετικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και είναι υποχρεωτικό να τηρείται ενώ οι μαθητές θα απομονωθούν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Όπωας αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του Δήμου Δέλτα λειτούργησε άμεσα με γρήγορα αντανακλαστικά και μέσα σε λίγες ώρες υπό την επίβλεψη του προέδρου της σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Αντωνιάδη πραγματοποιήθηκε σχολαστική απολύμανση σε όλες οι αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους των σχολικών μονάδων και στο δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο της Σίνδου.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης έθεσε σε συναγερμό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και υπογράμμισε την ανάγκη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοίό τονίζοντας ότι «η πανδημία βρίσκεται πολύ κοντά μας και εξαρτάται και από εμάς αν θα της ανοίξουμε την πόρτα, η εξάπλωση της σχετίζεται και με την ατομική μας ευθύνη». Ο κ. Ιωαννίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής ενώ διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος προσωπικά είναι σε εγρήγορση προκειμένου να παρέμβουν με δράσεις απολύμανσης σε σχολεία και δημοτικά κτίρια αν κριθεί αναγκαίο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ