Skip to main content

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης

Υπάλληλος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης διαγνώστηκε θετικός στον ιό - Πυρά της ΔΑΣ κατά της διοίκησης

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε εργαζόμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο εργοτάξιο καθαριότητας Ευαγγελίστριας.

Ο υπάλληλος του δήμου είχε τεθεί σε οικειοθελή καραντίνα από την περασμένη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου καθώς βρέθηκαν θετικοί στον ιό δύο μέλη της οικογένειάς του.

Χθες υποβλήθηκε σε τεστ και σήμερα αργά το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι είναι θετικός στην Covid -19.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και συντονιστής του δήμου για θέματα για τον κορωνοϊό, Χάρης Αηδονόπουλος την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και πριν ακόμα ο εργαζόμενος κάνει τεστ, έγινε προληπτική απολύμανση στον χώρο εργασίας ενώ ο ίδιος απείχε όλη την εβδομάδα από τη δουλειά του.

Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Αηδονόπουλος επισκέφθηκε το εργοτάξιο και συνομίλησε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, προκειμένου να τους ενημέρωσει πως μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test στην Νέα Παραλία. Όπως τονίζει, πολλοί από αυτούς πήγαν χθες, ωστόσο λόγω της ουράς που είχε δημιουργηθεί, έφυγαν.

«Δεν παίζουμε με την υγεία», τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος σημειώνοντας πως η απολύμανση στο εργοτάξιο έγινε πριν καν διαγνωστεί θετικός ο εργαζόμενος ενώ συμπλήρωσε πως ο δήμος έκανε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα τον περασμένο Ιούνιο.

Σε ανακοίνωσή της πάντως η παράταξη της ΔΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης στο Σωματείο Εργαζομένων καταλογίζει αδιαφορία για την υγεία των εργαζόμενων από την πλευρά της διοίκησης.

«Τώρα κυβέρνηση, διοίκηση δήμου και γενικότερα η εργοδοσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ευθύνη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας όπου είναι αναγκαίο, είναι όλη δική τους. Και μόνο αυτή μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ευθύνης του λαού. Είναι σαφές πλέον ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα, από μόνα τους, δεν μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα αν δεν συνδυαστούν με την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους. Αν δεν συνδυαστούν επιπλέον με μέτρα στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, αλλά και στους χώρους δουλειάς που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης. Μαζικά, μαχητικά να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας», αναφέρει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της.