Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θύελλα αντιδράσεων για ροτβάιλερ σε κλουβιά έξω από κλαμπ

Φωτογραφία που διακινήθηκε στα social media και απεικόνιζε δύο ροτβάιλερ έξω από νυχτερινό κλαμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε πολίτες.

Θύελλα αντιδράσεων στα social media έχει προκαλέσει μία φωτογραφία που δείχνει δύο σκυλιά σε κλουβί έξω από νυχτερινό μαγαζί στην πλατεία Μοριχόβου στη Θεσσαλονίκη.

Δύο σκύλοι, ράτσας ροτβάιλερ, απεικονίζονται στη φωτογραφία να βρίσκονται μέσα σε ξεχωριστά κλουβιά έξω από το κατάστημα και την κοπέλα που εργάζεται ως υποδοχή στο κλαμπ να στέκεται από πίσω.



Η φωτογραφία διακινήθηκε αρχικά μέσω φιλοζωικών σελίδων στο facebook, με τα μέλη τους να κινητοποιούνται κάνοντας καταγγελίες στο 100 και πηγαίνοντας στο σημείο για να δουν ιδίοις όμμασι το περιστατικό.

Σε αυτοψία της Voria.gr στο σημείο λίγο αργότερα, οι ιδιοκτήτες των σκύλων τα είχαν βγάλει από τα κλουβιά τους και έπιναν ποτό έξω από το κατάστημα, με τα τετράποδα να είναι δεμένα με λουρί. Όταν δε ρωτήθηκαν για ποιο λόγο τα είχαν βάλει σε κλουβί, ο ένας εκ των δύο απάντησε πως «τα σκυλιά τραβάνε», εννοώντας ότι κουράζονται να τα κρατούν συνέχεια με το λουρί, ενώ τόνισε πως δεν εργάζεται στο εν λόγω κατάστημα.

Σε νέα ερώτηση της Voria.gr προς τον ιδιοκτήτη για το εάν επιτρέπεται να βάζουν τα τετράποδα σε κλουβιά έξω από το μαγαζί, οι ίδιοι είπαν «θα σου απαντήσουμε αντίστροφα, απαγορεύεται;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο μετέβη και η αστυνομία, ωστόσο οι ιδιοκτήτες των σκυλιών είχαν ήδη φύγει.

Το νυχτερινό μαγαζί έβγαλε σήμερα σχετική ανακοίνωση πως τα δύο ροτβάιλερ δεν σχετίζονται με το κατάστημα και πως μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία τους, αυτά είχαν ήδη απομακρυνθεί, ωστόσο κάποιες κοπέλες που εργάζονται στο κλαμπ είχαν ήδη προλάβει να βγάλουν φωτογραφία με τα τετράποδα.