Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θώπευε την εγγονή του δημόσια και καταδικάστηκε - Δίπλα του η οικογένειά του

Μέχρι και σήμερα, η οικογένειά του τον στηρίζει και επισημαίνει πως πρόκειται για παρεξήγηση, κάτι που ισχυρίζεται και ο ίδιος.

Σε 14 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 79χρονος που κατηγορείται ότι θώπευσε σε δημόσιο χώρο στη Νεάπολη την ανήλικη εγγονή του, ενώ φέρεται να έκανε το ίδιο και στις άλλες εγγονές του, ηλικίας από εννέα έως 16 ετών.

Ο ηλικιωμένος άνδρας που δεν προσήλθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια εις βάρος της 9χρονης εγγονής του και για θωπείες, σε βαθμό πλημμελήματος, εις βάρος άλλων δύο εγγονών του. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη ενόψει του Εφετείου.

Ο άνδρας συνελήφθη τον Μάιο του 2020 μετά από καταγγελίες πολιτών στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που έκαναν λόγο για άσεμνες χειρονομίες και θωπείες σε βάρος του παιδιού.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως μάρτυρες είδαν τον άνδρα να κινείται βίαια προς το παιδί με «ερωτική διάθεση» και να το θωπεύει ενώ «πείραζε το παντελόνι και τη ζώνη του». Τα ανήλικα κορίτσια είχαν καταθέσει στην αστυνομία πως ο κατηγορούμενος προέβαινε συχνά στις ασελγείς πράξεις και ότι δεν το έλεγαν στη μαμά τους υπό τον φόβο μην τους μαλώσει.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της σύλληψης μέχρι και σήμερα, η οικογένειά του τον στηρίζει και επισημαίνει πως πρόκειται για παρεξήγηση, κάτι που ισχυρίζεται και ο ίδιος.