Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει η αστυνομία για τον τραγικό θάνατο του 51χρονου στην Αρέθουσα

Μετά από συνεχείς έρευνες που πραγματοποιούνταν συνεχώς από την 1η Νοεμβρίου ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χθες με τη βοήθεια σκύλου.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου του 51χρονου Αλβανού στην Αρέθουσα του δήμου Βόλβης, που αγνοείτο από τις 1 Νοεμβρίου και εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε σημείο όπου είχε πάει με 51χρονο για παράνομη υλοτόμηση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο 51χρονος εντοπίστηκε μετά από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και του αστυνομικού σκύλου “Spark” του Τμήματος συνοδών αστυνομικών σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενηγμέρωση της ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 1η Νοεμβρίου, ο 51χρονος είχε μεταβεί σε βόρειο ορεινό όγκο στα Κερδύλια όρη, προκειμένου να απασχοληθεί προσωρινά σε εργασίες παράνομης υλοτόμησης μαζί με 59χρονο για λογαριασμό του δεύτερου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτοτραυματίστηκε ο πρώτος με αλυσοπρίονο, ενώ διερευνώνται οι συνθήκες θανάσιμου τραυματισμού, του δεύτερου, στο μηρό.

Ακολούθως, ο 59χρονος επικοινώνησε με το γιο του, ο οποίος τον μετέφερε σε Κέντρο Υγείας της περιοχής, απορρίπτοντας στη διαδρομή το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του 59χρονου και σε όχημα του 28χρονου γιου του, όπου βρέθηκαν συνολικά πέντε μαχαίρια, οπότε και οι δύο άντρες συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε εκτός ορίων αυτοφώρου σε βάρος του 59χρονου και αφορά στο θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.