Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι απαντά ο πρόεδρος του Καυτανζόγλειου στις αντιδράσεις για τις συνδρομές

«Συμβολικό το αντίτιμο - Δεν γίνεται από μόνο του το στάδιο να αυτοσυντηρείται», αναφέρει στη Voria ο πρόεδρος της διοίκησης του Καυτανζόγλειου

Έτοιμη για διάλογο δηλώνει η διοίκηση του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου μετά τις αντιδράσεις των αθλητικών συλλόγων για την επιβολή συνδρομής από 1η Δεκεμβρίου σε αθλητές για τη χρήση του σταδίου.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν τα αθλητικά σωματεία για τη συνδρομή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο

Ο πρόεδρος της Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου, Ιωάννης Σωσσίδης, αναφέρει στη Voria.gr ότι στόχος της διοίκησης είναι πάντα η στήριξη του στίβου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, χαρακτηρίζοντας «συμβολικό» το ποσό το οποίο καλούνται να δώσουν οι αθλητές και αθλούμενοι και το  οποίο, όπως λέει, θα αξιοποιηθεί για τη στήριξη των αναγκών σταδίου. Αρχικά, ο κ. Σωσσίδης σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός του σταδίου μειώθηκε αισθητά την περασμένη δεκαετία, περίπου κατά 50%, ενώ ταυτόχρονα τα έξοδά του Καυτανζόγλειου έχουν αυξηθεί ραγδαία, έως και 40%, τον τελευταίο καιρό λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Όλα αυτά δεν πάμε να τα διορθώσουμε με το αντίτιμο για τους χρήστες των εγκαταστάσεων του σταδίου», σημείωνει ο κ. Σωσσίδης, ωστόσο προσθέτει ότι με τη χρηματική συνδρομή μπορεί το στάδιο να καταστεί πιο βιώσιμο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σταδίου αναφέρει ότι αν δεν επιβληθεί το αντίτιμο, τελικά  μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν μέτρα όπως το κλείσιμο των προβολέων και των εγκαταστάσεων του σταδίου. «Εμείς δεν θέλουμε να κλείσουμε το στάδιο, θέλουμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε βιώσιμο, χέρι χέρι με όλους όσοι χρησιμοποιούν τους εγκαταστάσεις του», τονίζει.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι αθλούμενοι και αθλητές καλούνται να πληρώσουν τη νέα συνδρομή από πρώτη Δεκεμβρίου, ωστόσο σύμφωνα με τη διοίκηση πρόκειται για ένα θέμα που ζυμώνεται εδώ και καιρό και το οποίο γνώριζε η τοπική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ και ο κόσμος του στίβου. Επιπλέον, ο κ. Σωσσίδης προσθέτει ότι το Καυτανζόγλειο είναι το τελευταίο από τα στάδια της χώρας που μπαίνει στη διαδικασία της συνδρομής και έχει τις χαμηλότερες χρεώσεις.

Στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Σταδίο αθλούνται καθημερινά περίπου 2.000 άτομα και, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της διοίκησης, «πρέπει να καλλιεργηθεί μία κουλτούρα φροντίδας του σταδίου, όλοι μαζί πρέπει να το στηρίξουμε, ο καθένας στον βαθμό που του αναλογεί».

Συγκεκριμένα, η ενιαία κοστολόγηση για όλους του χρήστες του προπονητηρίου και του ανοιχτού βοηθητικού γηπέδου του ΚΕΣ έχει ως εξής:

-Οι διακεκριμένοι αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών θα έχουν δωρεάν είσοδο.

-Οι αθλητές με δελτίο άνω των 14 ετών θα πληρώνουν 50 ευρώ ανα έτος.

-Οι αθλητές ακαδημιών 6-14 ετών θα πληρώνουν 5 ευρώ κάθε μήνα ή 25 ευρώ το εξάμηνο ή 35 ευρώ το εννιάμηνο.

-Οι ελεύθερα ασκούμενοι και υποψήφιοι σχολών κατόπιν πανελλήνιων εξετάσεων θα πληρώνουν 12 ευρώ ανά μήνα ή 60 ευρώ το εξάμηνο ή 100 ευρώ το έτος.

«Ζητούμενο η βιωσιμότητα»

«Είναι πολύ άδικο να υπάρχει μονομερής αντιμετώπιση όταν προσπαθούμε να βάλουμε ένα στοιχειώδη έλεγχο για να βοηθήσουμε στη βιωσιμότητα του σταδίου. Δεν γίνεται όλος ο κόσμος να πηγαίνει στο στάδιο δωρεάν», σημειώνει ο κ. Σωσσίδης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες η διοίκηση έχει προχωρήσει σε μερικές αναβαθμίσεις του σταδίου με την αγορά οργάνων και τη δημιουργία δύο νέων αιθουσών, ωστόσο υπάρχουν ακόμα προβλήματα στις εγκαταστάσεις. Μάλιστα, η διοίκηση επέλεξε να ανοίξει το στάδιο σε μεγάλες συναυλίες, όπως αυτή του ΛΕΞ και του Κωνσταντίνου Αργυρού, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του σταδίου.

«Δεν γίνεται από μόνο του το στάδιο να αυτοσυντηρείται», τονίζει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου, τονίζοντας ότι η διοίκηση είναι πρόθυμη να συναντηθεί με το ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και τους πρόεδρους των αθλητικών συλλόγων για να συζητηθεί η κοστολόγηση και, ενδεχομένως, να υπάρξουν συμβιβασμοί από την κάθε πλευρά.