Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι λέει το Χαρίσειο Γηροκομείο για τα κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοίνωση για τους ηλικιωμένους στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν θετικοί στον ιό εξέδωσε η διοίκηση του ιδρύματος.

Το χρονικό της εμφάνισης των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, ζήτημα που ανέδειξε πρώτη η Voria.gr, περιγράφει το διοικητικό συμβούλιο της δομής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ηλικιωμένος λόγω απώλειας συνείδησης, χωρίς κανένα σύμπτωμα που να παραπέμπει σε covid- 19, ωστόσο κατά το μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη βγήκε θετικό.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε ηλικιωμένο στο Χαρίσειο γηροκομείο

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το προσωπικό του Χαρίσειου Γηροκομείου που ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο υποβλήθηκε την επόμενη μέρα σε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και τα αποτελέσµατα ήταν όλα αρνητικά.

Παράλληλα, η διοίκηση αναφέρει πως την Τρίτη 2 Μαρτίου πραγµατοποιήθηκε προγραμματισμένος έλεγχος όλου του προσωπικού του Ιδρύματος από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ µε rapid test και τα αποτελέσµατα ήταν όλα αρνητικά και πάλι.

Στον έλεγχο όμως που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και στους ηλικιωμένους εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά, σύμφωνα πάντα με το γηροκομείο.

Διαβάστε ακόμα - Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Χαρίσειο γηροκομείο

«Ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, οι ηλικιωμένοι αυτοί απομονώθηκαν στην ειδική πτέρυγα αυξηµένης φροντίδας πάντα σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση µε το ΕΟΔΥ. Για την πορεία της υγείας τους ενημερώνονται συνεχώς τα συγγενικά τους πρόσωπα», αναφέρει η διοίκηση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου λειτουργούν κανονικά, τηρώντας υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Τέλος, σήμερα 3 Μαρτίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει μοριακό έλεγχο συνολικά σε 150 άτομα, ηλικιωµένους και προσωπικό.

Φωτογραφία αρχείου