Skip to main content

Τι ψάχνουν στη Θεσσαλονίκη 10 επιχειρηματίες από Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού και των συνεδρίων θα έχουν επαφές με συναδέλφους τους από τη Θεσσαλονίκη στις 6 Νοεμβρίου

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται στις 5-7 Νοεμβρίου ομάδα Ισπανών επιχειρηματιών. Πρόκειται για 10 άτομα από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη που θα επισκεφθούν την πόλη στο πλαίσιο fam trip που διοργανώνει η Aegean Airlines σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και των συνεδρίων και έρχονται να βολιδοσκοπήσουν ευκαιρίες συνεργασιών στους παραπάνω τομείς. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 6 Νοεμβρίου θα έχουν B2B συναντήσεις με εκπροσώπους 18 εταιρείων-μελών του TCB, μεταξύ των οποίων τουριστικοί πράκτορες, μεταφορείς, διοργανωτές συνεδρίων και ξενοδόχοι.

Εκτός από τα επαγγελματικά ραντεβού η ομάδα των Ισπανών επιχειρηματιών θα ξεναγηθεί στην πόλη από μέλη του TCB, τα οποία έχουν διοργανώσει περίπατο στο ιστορικό κέντρο και γνωριμία με σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης (όπως το Γαλεριανό συγκρότημα), ενώ παράλληλα θα γνωρίσει την πλούσια γαστρονομία της πόλης και θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την έντονη νυχτερινή ζωή της.

Άλλωστε, η ισπανική τουριστική αγορά έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, καθώς, αφενός οι Ισπανοί αποτελούν τουρίστες υψηλών βαλαντίων και άρα «ευπρόσδεκτους» στην προσπάθεια της πόλης να αναβαθμίσει το τουριστικό της προϊόν και, αφετέρου, πρόκειται για μία από τις αγορές με τη μεγαλύτερη πτώση φέτος σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για τις τουριστικές αφίξεις στο οκτάμηνο 2018: οι διανυκτερεύσεις Ισπανών τουριστών ανήλθαν σε 11.938, έναντι 14.174 το αντίστοιχο διάστημα του 2017 (-15,78%), αριθμός που κατατάσσει την Ισπανία στην 18η θέση των εθνικοτήτων που επισκέφθηκαν φέτος τη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, η Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, σταδιακά και σταθερά, επιχειρεί να εδραιώσει τη θέση της ως ιδανικού προορισμού για τη διοργάνωση συνεδρίων, καθώς διαθέτει τις ξενοδοχειακές μονάδες και τους συνεδριακούς χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι, λόγω σειράς ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της, η πόλη είναι έτοιμη να «κλέψει» συνέδρια από την Αθήνα (δείτε εδώ).