Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τηλεδιάσκεψη Ευθυμίου για τα πρόβληματα της εστίασης λόγω lockdown

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η βουλευτής με τον πρόεδρο και τον ΓΓ της Ένωσης Εστιατόρων Θεσσαλονίκης - «Είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο κλάδος», τόνισε

Τηλεδιάσκεψη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων πραγματοποίησε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Φιλοκώστα και Μιχάλη Επιτροπίδη, μετά από πρωτοβουλία της κ. Ευθυμίου.
         
Η βουλευτής τόνισε ότι «αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ζημίας και την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις επισιτισμού». Παράλληλα, επισήμανε ότι η «κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από το δεύτερο lockdown έχει λάβει άμεσα σημαντικά μέτρα στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και του κόσμου της εργασίας μέσα από μία διαδικασία που από την αρχή της πανδημίας είναι δυναμική».

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή ο κλάδος της εστίασης διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας και έχει πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση της πανδημίας, επισήμανε ότι «είναι αναγκαίο να στηριχθεί με μέτρα αμέσου αποδόσεως, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χρέη που έχουν σωρευτεί από το πρώτο κύμα της πανδημίας, τη ζημία από την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων κατά τους μήνες που ήταν σε λειτουργία και τις ανελαστικές υποχρεώσεις τους κατά την περίοδο του δεύτερου lockdown».
         
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εστιατόρων έθεσαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, με κυριότερο την άμεση οικονομική ενίσχυση του κλάδου, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τόσο τα τρέχοντα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων τους, όσο και τις τρέχουσες υποχρεώσεις του νοικοκυριού τους κατά την περίοδο του δεύτερου lockdown. Τόνισαν ότι το αίτημα αυτό προβάλει ακόμα πιο επιτακτικό, διότι έχουν ήδη συσσωρευμένα χρέη από το οικονομικό πλήγμα του COVID -19.
         
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Εστιατόρων, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να κλείσει το 40% των επιχειρήσεων εστίασης αν η πανδημία συνεχίσει να έχει τους ίδιους ρυθμούς μεταδοτικότητας. Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης θα συνδράμω επεξεργαζόμενη τα αιτήματά τους και προωθώντας τις προτάσεις μου πάνω σε αυτά για την ενίσχυση του κλάδου στα αρμόδια Υπουργεία. Η στήριξή τους είναι αναγκαία και για τον πρόσθετο αλλά πολύ σημαντικό λόγο, ότι απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, και κυρίως νέων σε ηλικία, οι οποίοι πρέπει συνακόλουθα με την υποστήριξη του κλάδου θα στηριχθούν και αυτοί. Και τούτο, διότι οι νέοι είναι το ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας μας και σε αυτούς στηρίζεται το μέλλον της χώρας μας», δήλωσε καταληκτικά η Άννα Ευθυμίου.