Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τηλεδιάσκεψη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ

Από τη συζήτηση προέκυψε πως η εταιρία είχε ετοιμάσει σχέδιο λειτουργίας σε δύσκολες συνθήκες, πριν ακόμη παρθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Με τη διοίκηση της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) συναντήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, αντιπροσωπεία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο παρόμοιων συναντήσεων που πραγματοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φορείς της πόλης για ενημέρωση σχετικά με την κρίση της πανδημίας και τα όσα αυτή συνεπάγεται.

Από τη συζήτηση προέκυψε πως η εταιρία είχε ετοιμάσει σχέδιο λειτουργίας σε δύσκολες συνθήκες, πριν ακόμη παρθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τόσο η εκπρόσωποι της ΕΥΑΘ όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν πως η επόμενη μέρα θα βρει την κοινωνία σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και θα πρέπει η εταιρία να σταθεί στο πλάι των καταναλωτών. Όσον αφορά την παρούσα κατάσταση έχει αποφασιστεί η διευκόλυνση των καταναλωτών με την αναστολή των πληρωμών και την απόφαση να μην κοπεί σε κανέναν η παροχή ύδατος

Όπως τονίστηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κρίση της πανδημίας, ανέδειξε την αναγκαιότητα το νερό, ως δημόσιο αγαθό, να παραμείνει στο έλεγχο του δημοσίου.

«Γιατί μόνον το δημόσιο μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική σε αντίθεση με τον ιδιώτη. Άρα επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της μη ιδιωτικοποίησης του νερού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως επισημάνθηκε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν πως για την επόμενη μέρα και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αναμένεται να υπάρξει, η πολιτεία οφείλει να αναλάβει το διαφορικό κόστος που προκύπτει από την κρίση, δηλαδή το επιπλέον κόστος το οποίο δημιουργείται εξαιτίας της.

Στην τηλεδιάσκεψη τη διοίκηση της ΕΥΑΘ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του δ.σ., Άγις Παπαδόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος, Γιάννης Παπαίωάννου.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, το μέλος της γραμματείας Στράτος Κερσανίδης και οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.