Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που δεν θα ανοίξουν αύριο λόγω παγετού

Σε όσες περιοχές και όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση.

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία που δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα λόγω παγετού.

Σύμφωνα με οδηγία της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας, στις έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες, που προβλέπονται από την Υπουργική Απόφαση για τη διεξαγωγή της τηλεργασίας εντάσσονται και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Επομένως σε όσες περιοχές και όσες μέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν.

Σημειώνεται ότι αύριο Δευτέρα, θα μείνουν κλειστά όλα τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία καθώς και τα ειδικά σχολεία στους δήμους Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου καθώς στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο). Στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες Πανοράματος και Πυλαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δείτε ακόμα - Ποια σχολεία στην Κ. Μακεδονία θα λειτουργήσουν αύριο με τηλεκπαίδευση

Μιλώντας στη Voria.gr, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης σημείωσε πως στάλθηκαν οδηγίες σε όλους τους διευθυντές των σχολείων που δεν θα ανοίξουν με φυσική παρουσία, προκειμένου να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς και γονείς για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων.

«Η τηλεκπαίδευση είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μην χάνονται μαθήματα και αφού μας δίνεται η ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουμε, τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα λόγω παγετού, θα κάνουν τα μαθήματα μέσω διαδικτύου», σημείωσε.