Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκε η 109η Επέτειος της Μάχης του Λαχανά

Την επίσημη ομιλία για την 109η Επέτειο της Μάχης του Λαχανά πραγματοποίησε ο ταγματάρχης Μηχανικού Γεώργιος Μπερτσιμάς.

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε σήμερα 21 Ιουνίου 2022 η 109η Επέτειος της Μάχης του Λαχανά, στο Ηρώο της Κοινότητας του Λαχανά.

Την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, παρουσία των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, καθώς και πλήθους πολιτών.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης επισήμανε τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών έναντι των βουλγαρικών δυνάμεων, «ώστε σήμερα να μπορούμε να αποκαλούμε τη Μακεδονία, Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την επίσημη ομιλία της ημέρας πραγματοποίησε ο ταγματάρχης Μηχανικού Γεώργιος Μπερτσιμάς, όπου τόνισε μέσα από ιστορικές καταγραφές την εποποιία των ελληνικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης του Λαχανά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων και επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Λαχανά.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενώ τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

Το παρών έδωσαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Κεφαλάς, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και ο πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θεοφάνης Παππάς, ο πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κώστας Πετρίδης, μέλη της Διοίκησης του Δήμου, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά.