Skip to main content

Την ενοχή του 48χρονου για τον βιασμό ανήλικων φίλων της κόρης του πρότεινε η εισαγγελέας

Με την απολογία του 48χρονου κατηγορούμενου και την αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης - Αναμένεται η απόφαση.

Την ενοχή του 48χρονου πατέρα που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε τέσσερις ανήλικες φίλες της κόρης του, όταν αυτές επισκέπτονταν το σπίτι του στην Περαία Θεσσαλονίκης πρότεινε η εισαγγελέας.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αρνούμενος τις πράξεις που του αποδίδεται.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η κατάθεση μητέρας για την υπόθεση βιασμού τεσσάρων ανηλίκων

«Αυτό που με πονάει περισσότερο είναι ότι καταστράφηκε η ζωή της οικογένειάς μου», είπε στην απολογία του.

Ο 48χρονος κατηγορείται για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται φέρεται να τοποθετούνται από το 2015 έως το 2019, όταν τα κορίτσια ήταν οι δύο έξι, η μια εννέα και η άλλη 12 ετών.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται, ενώ για τις δύο ανήλικες πρότεινε η κατηγορία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο να μετατραπεί σε γενετήσιες χειρονομίες.

Η αγόρευση της εισαγγελέως διήρκησε πάνω από μια ώρα και κατά τη διάρκειά της στάθηκε σε πολλά σημεία των καταθέσεων των ανήλικων. Αφού σημείωσε πως τα κορίτσια το συζητούσαν μεταξύ τους, σημείωσε πως έχουν σημασία οι λέξεις που χρησιμοποιούν για να τον περιγράψουν.

«Ένα παιδί σε τόσο μικρή ηλικία περιγράφει αυτόν τον άνθρωπο ως 'πονηρό' και από αυτό φαίνεται ότι έβλεπε κάτι περίεργο», είπε κατά την αγόρευσή της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 48χρονος έβρισκε ευκαιρία όταν η κόρη του πήγαινε τουαλέτα και προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των φίλων της. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, πολλές φορές παρίστανε την κόρη του σε επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων, προκειμένου οι ανήλικες να πηγαίνουν στο σπίτι παρά το γεγονός ότι η κόρη του απουσίαζε. Τότε φέρεται να τις θώπευε, να τις φιλούσε και να τις άγγιζε χρησιμοποιώντας τη σωματική του υπεροχή.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε το 2020 όταν μητέρα της μιας κοπέλας κατήγγειλε το περιστατικό.