Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Από τη στοά Κολόμβου έγινε το ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο της Εγνατίας (φωτο+vid)

Οι δράστες απέσπασαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κοσμήματα αξίας περίπου 35.000 ευρώ συν τις φθορές που προκάλεσαν για να εισέλθουν στο κατάστημα

Την εγκαταλελειμμένη στοά Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες του ριφιφί του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με λεία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να ανέρχεται στα 35.000 ευρώ.

Διαβάστε σχετικά - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Το κλειστό μαγαζί από το οποίο άνοιξαν την τρύπα για να εισέλθουν στη συνέχεια στο κοσμηματοπωλείο γειτνιάζει με τη στοά. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να μην χρειάστηκε να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο του κλειστού καταστήματος, το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως αρτοζαχαροπλαστείο, αλλά να μπήκαν από τη στοά όπου ήξεραν ότι θα δρούσαν ανενόχλητοι.

Πιθανόν μάλιστα η είσοδός τους στο άδειο κατάστημα να έγινε από ένα στόρι το οποίο ανεβοκατεβαίνει εύκολα.

Από το ίδιο σημείο φαίνεται πως πέρασαν και τα διαρρηκτικά εργαλεία για να ανοίξουν στη συνέχεια την τρύπα, σπάζοντας την διπλή σειρά τούβλων και έτσι μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο. Αυτό το σενάριο είναι το πιο πιθανό, σύμφωνα και με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, από τον οποίο το νοικιάζει ο κοσμηματοπώλης.

Το κατάστημα φαίνεται μετά το ριφιφί να έχει λεηλατηθεί με τις προθήκες να είναι σχεδόν άδειες. Οι δράστες στον ελάχιστο χρόνο που είχαν, κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσαφικά, κοσμήματα και ρολόγια. Στο σημείο έφτασε και η σήμανση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες απέσπασαν κοσμήματα αξίας περίπου 35.000 ευρώ συν τις φθορές που προκάλεσαν για να εισέλθουν στο κατάστημα.