Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Την Κυριακή 9 Ιουνίου το δεύτερο Olympic Day Run

Οικογένειες, παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους, θα δώσουν δυναμικό “παρών” στο εφετινό δρομικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας

Την Κυριακή 9 Ιουνίου το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης δίνει το έναυσμα για την εκκίνηση του 2ου “Olympic Day Run”, ενός δρομικού γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας, για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας. Το μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, με την ιδιότητα του επικεφαλής των ομάδων εργασίας του Παγκόσμιου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ και την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, αλλά και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κ.Μ. το  2ο “Olympic Day Run”, τον κοινό για όλη την Ολυμπιακή μας οικογένεια επίσημο θεσμό, που ενώνει τη χώρα μας με τον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το μήνυμα της ημέρας “Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε” της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, θα στείλουν οι χιλιάδες δρομείς που θα συμμετέχουν και φέτος στους αγώνες 5Κ και 1,5Κ. «Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, αθλητές και μη, αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία, οικογένειες και σχολεία, θα ενώσουν τα βήματά τους με εκείνα της Ολυμπιακής μας οικογένειας, σε μια από τις ωραιότερες διαδρομές της πόλης,  που ενώνει την Ολυμπιακή της κληρονομιά με τοπόσημα και σημαντικά μνημεία», σημειώνεται.

Η φετινή διοργάνωση διευρύνει το ηλικιακό εύρος και σε μικρότερες ηλικίες (6-12 ετών), με την ενσωμάτωση αγώνα 1,5Κ, ώστε οικογένειες, παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους, να δώσουν το δυναμικό “παρών” στον εορτασμό, συμμετέχοντας έτσι στο ετήσιο πρόγραμμα Ολυμπιακής παιδείας του Μουσείου. Ήδη, υπογραμμίζεται στην ίδια ενημέρωση, «το εκπαιδευτικό, αλλά και συνάμα ψυχαγωγικό δρομικό, τυγχάνει θερμής υποδοχής από πλήθος διακεκριμένων αθλητών, προσωπικοτήτων, θεσμικών, και εκπαιδευτικών φορέων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εκδηλώσεις, που θα μετρήσουν αντίστροφα τον χρόνο, μέχρι το 2ο “Olympic Day Run”».

Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα οδηγήσουν στην κορύφωση του εορτασμού, με αιχμή την εκδήλωση “Κινήσου Ρυθμικά…Ολυμπιακά”(“Rhythm Olympics”), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην προβλήτα Α’ του Λιμένα Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ θα πλαισιωθούν από δράσεις που ετοιμάζει ο Χρυσός  Χορηγός της δράσης, η ''Protergia'', ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS. Το 2ο “Olympic Day Run” διοργανώνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της ΙΟΑΡΑ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και άλλων θεσμικών φορέων, αλλά κυρίως με τη δυναμική συμμετοχή σύσσωμης της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας της χώρας μας. Το δρομικό γεγονός υλοποιείται χάρη στην ενέργεια που χαρίζει, η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσός Χορηγός της Δράσης “Olympic Day Run”.

Save the date:
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 20:00

ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:                                
http://olympicdayrun.gr/