Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Την Κυριακή «Voltάρουμε» για καλό σκοπό στη Νέα Παραλία

Στους επισκέπτες θα διατεθούν ηλεκτρικά πατίνια για δωρεάν βόλτες στον χώρο, ενώ θα μπορούν να λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν δώρα

Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και γνωστές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης θα «Voltάρουν» την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, για να στηρίξουν το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο πλαίσιο της διαδραστικής εκδήλωσης «Voltάρω 3», με θέμα την ηλεκτροκίνηση, που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Voria.gr.

Μέλη της Διοίκησης της ΠΚΜ, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δήμαρχοι και βετεράνοι αθλητές έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση να «προσφέρουν ενέργεια» στο «Χαμόγελο του Παιδιού», κάνοντας ποδήλατο και «γράφοντας χιλιόμετρα» στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής, στα 16 στατικά ποδήλατα (spin bikes) που θα βρίσκονται στον χώρο της εκδήλωσης στην παραλία της Θεσσαλονίκης (στο ύψος του μνημείου του Μ. Αλεξάνδρου).

Μεταξύ άλλων την πρόθεσή τους «να κάνουν ορθοπεταλιές» για καλό σκοπό εξέφρασαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης και Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής. Παρών θα είναι και ο πρόεδρος τους «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Τη δράση θα κληθούν να στηρίξουν επίσης οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του «Voltάρω 3».

Με στόχο την ανάδειξη των καλών πρακτικών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στις πόλεις, και την ευαισθητοποίηση των πολιτών από τις 11.00’ το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν ανάμεσα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε τέσσερις, αλλά και σε τρεις τροχούς, τους σταθμούς φόρτισής τους, το βελτιωμένο μοντέλο του ηλεκτροκίνητου οχήματος «ARISTURTLE» του ΑΠΘ, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μηχανάκια (scooter), ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones), αεροελικόπτερα της Αερολέσχης Σερρών, drones για αεροψεκασμούς και το εντυπωσιακό drone «rx-4 multirole portable uas» από το ερευνητικό project του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ.

Στους χώρους των περιπτέρων θα υπάρχει επίσης προσομοιωτής οδήγησης, για να ελέγξουν υπό τηνκαθοδήγηση ειδικών του Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ την οδηγική τους συμπεριφορά σε σχέση με την παραγωγή καυσαερίων, καθώς και φορητή μονάδα μέτρησης των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Στους επισκέπτες θα διατεθούν ηλεκτρικά πατίνια για δωρεάν βόλτες στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ θα μπορούν να λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν δώρα.