Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Εμβολιάστηκε με την αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ ο Σίμος Δανιηλίδης

Εμβολιάστηκε με την αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Στη εμβολιαστικό κέντρο τον υποδέχθηκε η διοικήτρια του Ε.Κ. αν/χης (ΥΝ) dr. Κωνσταντινιά Καραθανάση, από την οποία ενημερώθηκε για την πορεία εμβολιασμού της κοινωνίας. Εκεί συναντήθηκε και με τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και αρχηγό του ΠΑΟΚ Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος περίμενε τη σειρά του για εμβολιασμό.

«Η πανδημία του κορωνοϊού επιμένει κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο θανατηφόρα, όλο και πιο επικίνδυνη, και η κατάσταση τείνει να γίνει πλήρως ανεξέλεγκτη. Απέναντι στο πρόβλημα που καθημερινά εκδηλώνεται με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, απειλώντας με κατάρρευση –αν δεν έχει γίνει ακόμη- το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία, οφείλουμε επιτέλους ως κοινωνία και υπεύθυνοι πολίτες να επιδείξουμε στάση ευθύνης, τόσο απέναντι στους εαυτούς μας όσο και απέναντι στα αγαπημένα μας πρόσωπα και στον συνάνθρωπό μας. Και ο βασικός τρόπος είναι να εμβολιασθεί άμεσα το σύνολο της κοινωνίας», ανέφερε ο δήμαρχος

Ο κ. Δανιηλίδης πρόσθεσε ότι «η μεγάλη μερίδα των συνανθρώπων μας που παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να εμπιστευθούν τους ειδικούς επιστήμονες και να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους σκοπίμως προωθούν την άρνηση και την αντίδραση στον εμβολιασμό, είτε αυτοί προέρχονται από παραθρησκευτικές οργανώσεις είτε από ακραίους εθνικιστικούς πυρήνες, είτε από αναρχοαριστεριστές και αντικρατιστές». Την ίδια ώρα, επανέφερε την πρότασή του για τον πολλαπλασιασμό των Εμβολιαστικών Κέντρων στους δήμους και την αξιοποίηση των δημοτικών ιατρείων, όπως και στην ουσιαστική επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όλον τον δημόσιο τομέα. «Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε τολμηρές αποφάσεις, οφείλει να κάνει επιτέλους αποδεκτές τις προτάσεις μας και να δημιουργήσει τουλάχιστον πέντε-έξι Εμβολιαστικά Κέντρα στο δήμο μας, όπως επίσης καθημερινά να βρίσκεται στον δήμο μας κινητό εμβολιαστικό συνεργείο για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Έτσι θα μπορέσουν χιλιάδες συμπολίτες μας να εμβολιαστούν χωρίς ταλαιπωρία για να φτάσουμε γρηγορότερα στην ενίσχυση της άμυνας της κοινωνίας απέναντι στον κορωνοϊό, να ενισχύσουμε το τείχος της ανοσίας για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα η ανάληψη πρωτοβουλιών των δημοτικών παρατάξεων για την προώθηση του εμβολιασμού, με το σύνολο των παρατάξεων και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να τοποθετούνται ομόφωνα υπέρ αυτού του μέτρου προστασίας από τον κορωνοϊό.

 

Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ