Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το Electra Palace αλλάζει πρόσωπο με επενδύσεις 6 εκατ.

Το ξενοδοχείο Electra Palace στην Αριστοτέλους ανακαινίζεται ριζικά και η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα νέο στολίδι με την υλοποίηση επένδυσης ύψους 6 εκατ.

Στη ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Electra Palace, που δεσπόζει στον άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη με επένδυση ύψους 6 εκατ.ευρώ προχωρά ο όμιλος Electra Hotels & Resorts. Το εμβληματικό κτήριο της οδού Αριστοτέλους έκλεισε στις 23 Ιανουαρίου του 2020 με στόχο να ανακαινιστεί εκ βάθρων και μέσα σε τρεις μήνες να παραδοθεί ένα νέο ξενοδοχείο, πραγματικό στολίδι για τη Θεσσαλονίκη.

Όπως τονίζει στη Voria.gr o διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Electra Hotels & Resorts και πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, οι εργασίες είναι καθολικές, σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου Electra Palace Thessaloniki. Νέα δωμάτια, κοινόχρηστοι χώροι, εστιατόρια, όλα σχεδιάζονται και ανακατασκευάζονται από την αρχή. «Ο προηγούμενος κύκλος του ξενοδοχείου έκλεισε με απόλυτη επιτυχία και έφτασε η στιγμή να προχωρήσουμε σε μια ριζική ανακαίνιση που θα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες της Θεσσαλονίκης αλλά και των επισκεπτών της. Νέα δεκαετία, νέες μεγάλες προκλήσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το εγχείρημα, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη σημασία που έχει για την πόλη και ολόκληρη τη Μακεδονία», υπογραμμίζει ο κ.Ρέτσος και προσθέτει: «Δεν θα ήταν υπερβολή να έλεγα ότι θα αντικρίσουμε πολύ σύντομα ένα νέο ξενοδοχείο. Γι’ αυτόν τον λόγο το ύψος της επένδυσης που πραγματοποιείται θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό μόνο του δείχνει και το μέγεθος των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται».

Σύμφωνα με τον κ.Ρέτσο, επειδή η καθολική ανακαίνιση του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα απαιτητική τεχνικά και πολύ μεγάλη σε κλίμακα η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μην ακολουθήσει μια «μέση» λύση παράλληλης λειτουργίας, που περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε, παρά θα έλυνε. «Είμαστε απαιτητικοί με τον εαυτό μας και ιδιαίτερα υπεύθυνοι απέναντι στους επισκέπτες μας. Θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτή είναι η μέθοδος που το εξασφαλίζει. Φιλοδοξούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπολογίζω στους τρεις μήνες, να παραδώσουμε στην πόλη και τους επισκέπτες μας ένα πραγματικό στολίδι για τη Θεσσαλονίκη», σημειώνει ο επικεφαλής του ομίλου Electra Hotels & Resorts.

Το Electra Palace της Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του το 1972 πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους και έκτοτε αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι του ομίλου, με μεγάλη συναισθηματική αξία και με ένα ιδιαίτερο ιστορικό φορτίο, αφού αποτελεί σημαντικό τοπόσημο της πόλης. Είναι, όπως λέει, ο κ.Ρέτσος, ένα εμβληματικό κτήριο, μέρος ενός ευρύτερου αρχιτεκτονικού διαλόγου στον άξονα της Αριστοτέλους που συνδυάζει αρμονικά στοιχεία του 20ου αιώνα με τη βυζαντινή παράδοση της πόλης.

Η φιλοσοφία και η στόχευση του προγράμματος ανακαίνισης ταυτίζεται με την γενικότερη φιλοσοφία του ομίλου Electra Hotels & Resorts. «Έχουμε χτίσει μια μακρά σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, που στηρίζεται στην εμπειρία της φιλοξενίας των ξενοδοχείων Electra. Στη Θεσσαλονίκη, και λόγω της ιστορικότητας του κτιρίου και της τοποθεσίας, φιλοδοξούμε να συνδυάσουμε τη βαρύτητα της παράδοσης με τη δύναμη του καινούργιου. Να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία σύγχρονης πολυτέλειας σε ένα επιβλητικό περιβάλλον γεμάτο ιστορία», εξηγεί ο κ.Ρέτσος.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προοπτικές που ανοίγονται για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλες, καθώς η πόλη συνδυάζει την αστική παράδοση, τον πολιτισμό, την ευζωία, τη γειτνίαση της με σημαντικές τουριστικές περιοχές όπως είναι η Χαλκιδική. «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική τα αμέσως επόμενα χρόνια. Σε αυτό θα συμβάλλει και η επέκταση του αεροδρομίου Μακεδονία που θα δώσει νέα ώθηση στην πόλη. Όπως κάθε προορισμός όμως χρειάζεται στρατηγική στην διαχείρισή του. Αυτό σημαίνει υποδομές, ευταξία, ασφάλεια, στόχευση αγορών και ανάδειξη του προϊόντος που προσφέρει. Με συστηματική και οργανωμένη δουλειά, η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα χρόνια», καταλήγει ο κ.Ρέτσος.