Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έτσι γίνεται η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης (vid)

Οι επιχειρηματίες της πόλης ευελπιστούν ότι ο κόσμος θα συνετιστεί με το μέτρο της «Covid Free» εστίασης - «Δεν θα γίνουμε εμείς αστυνόμοι»

Με τις σημάνσεις «covid free» στις εισόδους των καταστημάτων τους και με την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, οι επαγγελματίες της εστίασης της Θεσσαλονίκης άνοιξαν μετά από πολλούς μήνες τους εσωτερικούς τους χώρους για να υποδεχτούν τους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες.

Για τους επαγγελματίες που έμειναν έξι μήνες κλειστά, κάθε επιπλέον χώρος που μπορούν να αξιοποιήσουν είναι κέρδος για τον τζίρο της επιχείρησής τους.

«Είναι θετικό ότι πλέον μπορούμε να δουλέψουμε σχεδόν με το σύνολο του χώρου του καταστήματος και να αυξήσουμε τα έσοδά μας, γιατί τα έξοδα έως σήμερα ήταν τα ίδια και έπρεπε μέχρι τώρα να ανταπεξέλθουμε σε αυτά με λιγότερα τραπέζια», αναφέρει υπεύθυνος καταστήματος στο κέντρο.

«Το μέτρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να μπούμε επιτέλους σε μια ομαλή διαδικασία, γιατί αυτό με το "άνοιξε και κλείσε" ήταν καταστροφικό», λέει στη Voria.gr ιδιοκτήτης καφέ - μπαρ.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, είναι να μην υπάρχουν προστριβές για τη διαδικασία του ελέγχου αυτού που επιθυμεί να καθίσει στο εσωτερικό του καταστήματος. «Πιστεύω ότι θα συνετιστεί ο κόσμος και δεν θα έχουμε αψιμαχίες μεταξύ μας, δεν θα γίνουμε εμείς αστυνόμοι, ο άλλος έρχεται να περάσει καλά και όχι να μαλώσει ή να νιώσει ότι τον απωθούμε από τον χώρο» αναφέρει υπεύθυνος καφέ-μπαρ.

Μια παράμετρος των νέων μέτρων είναι και το αυτοκόλλητο με την ένδειξη ότι το προσωπικό του εκάστοτε καταστήματος είναι εμβολιασμένο, ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, δεν μπορούν να τοποθετήσουν ακόμη τη σήμανση, καθώς κατά κύριο λόγο στα καταστήματα της εστίασης εργάζονται νεαρά παιδιά που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό αφού η πλατφόρμα για τις νεότερες ηλικίες άνοιξε σχετικά πρόσφατα.  

Με το νέο τοπίο για τη λειτουργία της εστίασης να μετρά λίγες μόνο ώρες, ο κόσμος φαίνεται ότι διαλέγει τους εξωτερικούς χώρους, με τους επαγγελματίες να περιμένουν τις επόμενες ημέρες για να μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση.