Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ που ανοίγει τις πύλες της

Στις 10:30 θα έχει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιήσει περιήγηση στα περίπτερα της Έκθεσης

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης και περιήγηση στα περίπτερά της περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την παρουσία του στην 86η ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμη: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός: Η υπόσχεση για «δέκα εκπλήξεις», το Μετρό και ο... Μαρσέλο

Συγκεκριμένα, στις 10:30 θα έχει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιήσει περιήγηση στα περίπτερα της Έκθεσης.

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, ενώ την Κυριακή στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στον ίδιο χώρο.

Ανοίγει τις πύλες της η 86η ΔΕΘ

«Η ΔΕΘ επέστρεψε, η πόλη γιορτάζει ξανά», έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, καθώς είναι η πρώτη Έκθεση σε πλήρη λειτουργία μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Συμμετέχουν 1.500 εκθέτες, οι εκθεσιακοί χώροι είναι sold out και στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει μία από τις καλύτερες ΔΕΘ της δεκαετίας.

Στην 86η ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η αντιπροσωπεία της οποίας αποτελείται από 400 άτομα και 65 πολύ σημαντικές επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με αιχμή τους κλάδους διαχείρισης επενδύσεων, ενέργειας, τροφίμων-ποτών, άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας, τουρισμού, ναυτιλιακών, real-estate κα. Της αποστολής των ΗΑΕ ηγείται ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Abdulla bin Touq Al Marri.

Εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετέχουν και άλλες 18 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος.

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα και το Thessaloniki Helexpo Forum με θεματικά πάνελ συζητήσεων για μεγάλα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ θα παρουσιαστεί κι ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η 86η ΔΕΘ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές 16.00 - 22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00 - 22.00.