Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους επιστημονικούς φορείς

Παρόντες οι πρυτάνεις του ΑΠΘ, του Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, οι πρόεδροι του ΤΕΕ/ΤΚΜ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ΕΚΕΤΑ, ΓΕΩΤΕΕ.

Με τους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης ήταν η τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού στο διοικητήριο.

Παρόντες οι πρυτάνεις του ΑΠΘ, του Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, οι πρόεδροι του ΤΕΕ/ΤΚΜ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΕΚΕΤΑ και του ΓΕΩΤΕΕ.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε ικανοποιημένος από τη σύσκεψη και τόνισε ότι πρέπει φέτος ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας τα πανεπιστήμια να μείνουν ανοιχτά, ενώ κατέθεσε προτάσεις για την ασφαλή έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βασίλης Γεωργιάδης ζήτησε οι φοροελαφρυνσεις που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση να υλοποιηθούν για να του απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης ότι ανεξάρτητα από την πανδημία ό,τι υποσχέθηκε προεκλογικά σε φορολογικό και οικονομικό επίπεδο θα υλοποιηθεί με τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να εφαρμοστεί και στους λογιστές πρόγραμμα ενίσχυσης ανάλογο των δικηγόρων, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να απαντά ότι ήδη εξετάζεται αυτή η προοπτική.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Νίκος Τσακούμης ζήτησε να συσταθεί ειδική γραμματεία στη Θεσσαλονίκης θέματα μητροπολιτικού σχεδιασμού και να ψηφιοποιηθουν τα χωρικά δεδομένα για να διευκολυνθούν τόσο οι ιδιωτικές όσο και οι δημόσιες επενδύσεις.

Επίσης έθεσε το θέμα της ολοκλήρωσης των σημαντικών έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί στην ώρα τους.